שוחררו ממעצר החשודים בתיק שוד הכספות הגדול בת"א

שתף כתבה עם חברים

בית משפט השלום שחרר, המשטרה ערערה למחוזי, אבל גם שם נקבע כי החשד הסביר לא התחזק למרות פעולות חקירה רבות

זירת השוד

כשבוע לאחר מעצרם של החשודים בתיק שוד הכספות הגדול בתל אביב, החקירה הגיעה למבוי סתום והחשודים שוחררו.

כזכור, אלמונים פרצו ב-30 בדצמבר לחדר הכספות של חברה פרטית ברחוב אחד העם בתל אביב, כפתו את המאבטח ושדדו עשרות כספות שהכילו שלל רב, כולל כסף זר וישראלי בשווי מיליוני שקלים וכן תכשיטים יקרים.
מתחקור המאבטח של המקום עלה כי בשעות אחרי הצהריים ביום השוד התקשר אדם למקום ומסר כי הוא מעוניין לשכור כספת, וכי יגיע עם אדם נוסף. לאחר כשעה הגיעו למקום שני גברים וביקשו לשכור כספת. לאחר שהמאבטח הכניס אותם לחדר הכספות, חשוד אחד איים עליו עם אקדח, ואז החשודים אזקו אותו באזיקונים. מיד לאחר מכן פרצו לכ-30 כספות, גנבו את תוכנן ואת מכשיר ה-DVR של המתחם וברחו מהמקום בחלוף כשעה.
כמו כן, סיפר המאבטח כי השודדים לקחו ממנו את מכשיר הטלפון וניפצו אותו. רק לאחר שהצליח להשתחרר, הוא רץ לבנק סמוך והזעיק משטרה.

לאחר חקירה של כמעט חודשיים עצרו שוטרי מרחב ירקון את שמעון סאסי ובהמשך את ליאון מוסיקנטאס מנתניה, שאף עבד בעבר במתחם הכספות וקרוב משפחתו עובד במתחם. במסגרת חקירה ראשונית הטיחו חוקרי המשטרה בחשודים ריבוי שיחות ביניהם, אולם הסנגורים – עורכי הדין ג'קי סגרון, שי לוי וגיא מימון – הכחישו את המיוחס למרשיהם.

מעצרם של החשודים הוארך עד שביום ראשון הורה בית משפט השלום בתל אביב לשחררם למעצר בית עד 3 במרס, מאחר שלא חלה התחזקות בחשד הסביר (27 פברואר). לבקשת היחידה החוקרת ניתן עיכוב ביצוע והוגש ערר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, והיחידה החוקרת ביקשה לאפשר עוד מספר ימי חקירה לגיבוש תשתית ראייתית.

הסנגורים שבו והכחישו את המיוחס למרשיהם ועתרו לשחררם. בדיון שהתקיים במחוזי, השופט שמואל מלמד קבע כי החשד הסביר לא התחזק למרות פעולות חקירה רבות (28 פברואר).
לאור קביעה זו החליט להותיר את החלטת השחרור על כנה. עם זאת, השופט האריך את מעצר הבית עד 9 במרס.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *