
בבית משפט השלום בירושלים ניתן גזר דין בעניינו של ב"ח (27) שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בשמונה עבירות סחר בסמים ובעבירה נוספת של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית.
שוטרים שנכחו ברחוב מאיר שחם בירושלים ב-23 באוגוסט 2022, מעט לפני חצות, הבחינו בנאשם יורד מרכב יונדאי ברחוב ועיכב אותו לחקירה. בחיפוש ברכב נמצאו כמעט 300 גרם קנאביס מחולקים ל-31 שקיות וכ-40 גרם חשיש בחלוקה לשמונה שקיות. השוטרים מצאו גם יותר מ-4,000 שקל במזומן וטלפון נייד.
הצעיר נעצר ובדיקת הטלפון שלו העלתה כי באותו היום הוא סחר בסמים.
הודות לממצאים מהטלפון הבינו החוקרים כי הצעיר גם סחר בסמים. מכתב האישום נגדו עולה, כי לקוחות שונים פנו באמצעות אפליקציית טלגרם למשתמשים שונים – ביניהם "אל קאפונה" (AL CAPONE) – כאשר רצו לקנות קנאביס. מי שהיה מגיע לספק את הסמים לאותם לקוחות ולקבל את התמורה היה ב"ח.
מהחקירה עלו שמונה עסקאות שבהן סיפק ב"ח ללקוחות בין חמישה ל-20 גרם קנאביס, תמורת תשלומים שנעו בין 300 ל-650 שקל. כל העסקאות התבצעו בירושלים, למעט אחת שיצאה לפועל בתל אביב.
לאחר שהנאשם הודה במיוחס לו והורשע במסגרת ההסדר, הוא נשלח לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר. שירות המבחן ציין כי הנאשם נרתם באופן משמעותי להליך טיפולי, כאשר לאורך תקופה ארוכה כלל הדיווחים בעניינו היו חיוביים. בתסקיר צוין כי הטלת עונש מאסר או עבודות שירות לאחר תקופת טיפול מוצלחת כזו, תוביל לרגרסיה במצבו ו"תגדע את ההליך הטיפולי". לפיכך המליץ שירות המבחן על עונש של שעות לתועלת הציבור (של"צ), ולחייב את הנאשם בפיקוח שירות המבחן במשך 18 חודשים.
למרות ההמלצה הזו, יחידת התביעות במשטרת מחוז ירושלים עתרה להטיל על הנאשם 20 חודשי מאסר בכפוף לעונשים נלווים ולהכריז עליו סוחר סמים.
מנגד, סנגורו של הנאשם עו"ד משה יוחאי הפנה לכך שכלל העבירות התבצעו בפרק זמן של ארבעה ימים בלבד, ולכן ביקש לקבוע מתחם ענישה יחיד. הסנגור הפנה להמלצת שירות המבחן וביקש לחרוג ממתחם הענישה משיקולי שיקום.
הנאשם, שהיה בעברו לוחם בהנדסה קרבית, אמר במעמד הטיעונים לעונש כי הוא מצטער ומתחרט על מעשיו. אמו העידה שניתן להבחין בשינוי שחל בבנה בכל התחומים מאז שנעצר.
"החזקת הסמים ברכב והפצתם באופן המתואר יכול ללמד גם על העדר מורא מפני החוק, ופעילות עבריינית מתמשכת מצד הנאשם", ציין השופט ארנון איתן בגזר הדין, "נגע הסמים אוכל באוכלוסייה שלנו בכל פה והחברה הכריזה עליו מלחמת חורמה ומצפה שהעונשים שיגזרו על ידי בתי המשפט בשל עבירות סמים ישתלבו במאבק הכולל להדברת הנגע… סבורני, כי מתחם העונש ההולם מקרה זה הינו החל משנת מאסר ועד 24 חודשים, לצד ענישה נלווית".
עם זאת, השופט הוסיף כי "במקרה דנן קיימת הצדקה לסטות מהמתחם משיקולי שיקום… הנאשם נרתם באופן משמעותי להליך טיפולי, כאשר לאורך תקופה ארוכה כלל הדיווחים בעניינו היו חיוביים. זאת שמעתי גם מאמו, וכך גם התרשמותי האישית, באופן המצדיק הטלת עונש אשר לא יחבל בהישגיו של הנאשם עד כה, ויאפשר לו להשיב חזרה את חייו למסלול נורמטיבי ותקין".
בסופו של דבר, השופט הכריז על הנאשם "סוחר סמים" וגזר עליו עונש מאסר על תנאי, כמו גם של"צ בהיקף של 350 שעות. בנוסף הטיל עליו קנס של 8,000 שקל.











