הסרטונים והצהרת התובע בתיק "חוליית החיסול" והמטען בדרך לגוש דן

שתף כתבה עם חברים

צפו בתיעוד של האירועים: המשטרה מייחסת לחשודים, כל אחד לפי חלקו, מעורבות בפיצוץ מטען חבלה בפתח בית, הצתת עסק, ביצוע ירי ותפיסת חלק מהחשודים "על חם" עם מטען חבלה. בתיק החקירה הקלטות מכלי רכב ששימשו את החשודים

video
play-sharp-fill
בסרטון: תיעוד האירועים הפליליים ומעצר החשודים (דוברות המשטרה)
המשטרה הגישה הצהרת תובע נגד חמישה צעירים – חלקם מזוהים עם האחים דין ושון קסנטיני ועם ערן חייא – החשודים בסדרת אירועים פליליים שבהם נעשה שימוש באמצעי לחימה.

החמישה שנעצרו בתום חקירה סמויה של ימ"ר תל אביב, הם:
יהונתן בן דוד (21) מיבנה
איתמר גטהון (21) מראשון לציון
האבטה טאפרה (21) מראשון לציון
נתנאל זלקה (19) מראשון לציון
קטין בן 17 מראשון לציון.

המשטרה מייחסת לחשודים, כל אחד לפי חלקו, מעורבות בפיצוץ מטען חבלה בפתח בית, הצתת עסק, ביצוע ירי ותפיסת חלק מהחשודים "על חם" עם מטען חבלה בדרך להטמנה.
לפי החשד, במהלך חודש אוגוסט, על רקע ניסיונות סחיטה אירעו מספר אירועי אלימות ושימוש באמל"ח בהם נטלו חלק חמשת החשודים.

במסגרת החקירה עלה כי חלק מהחשודים תכננו באירוע הראשון להצית בית עסק ברעננה (7 אוגוסט). נטען כי הם מילאו מכלים בנוזל דליק, הגיעו על קטנוע לבית העסק – ושם ביצעו את ההצתה ונמלטו עם הקטנוע.

מימין לשמאל: יהונתן בן דוד, האבטה טאפרה, נתנאל זלקה, איתמר גטהון (צילום: פוסטה)

מהחקירה עולה עוד, כי ב-13 באוגוסט חלק מחברי הכנופייה הגיעו ליישוב ארסוף ברכב עם לוחיות זיהוי גנובות ומצוידים במטען חבלה, פוצצו מטען בפתח מבנה מגורים ברחוב צדף ים, גרמו לנזק משמעותי ונמלטו.
אירוע נוסף מיוחס לקטין. נטען כי הוא ביצע ירי באקדח באזור ראשון לציון לעבר שני רוכבי קורקינטים, שהצליחו להתחמק מהירי ולא נפגעו. זאת על פי החשד על רקע סכסוך בתחום הסמים. הקטין החשוד, כנטען, נמלט מהמקום ונטש את הקטנוע עמו הגיע לביצוע הירי.

לפי המשטרה, ב-21 באוגוסט תכננו חלק מחברי הכנופיה לבצע הטמנה של מטען חבלה, כאשר הם מובילים בשעת לילה מאוחרת ברכב עם לוחיות זיהוי גנובות, מטען חבלה מוכן להפעלה. בלשי הימ"ר שנערכו לסיכול הבחינו ברכב המדובר וביצעו מעצר של שני חשודים. בהמשך נעצרו שלושה חשודים נוספים שהיו מעורבים באירועים. במספר חיפושים שבוצעו באזור מגוריהם של טאפרה וזלקה ברחוב הכנסת בראשון לציון, נתפס מצבור אמל"ח שכלל לבנת חבלה, שני מטעני צינור, רימון הלם ואקדח עם כדור בקנה, כמו גם מריחואנה בכמות גדולה.

לבקשת היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב, מעצרם של החשודים הוארך מעת לעת ומחר צפויה הפרקליטות להגיש נגדם כתב אישום לצד בקשת מעצר עד תום ההליכים (19 ספטמבר).
ככל הידוע בשלב זה, תיק החקירה מבוסס בין היתר על צילומי אבטחה. בנוסף, המשטרה התקינה אמצעי הקלטה בכלי רכב ששימשו את החשודים, וכתוצאה מכך השיגו הקלטות מפלילות, כמו גם ראיות נוספות.
החשודים מיוצגים על ידי עורכי הדין שני דרי, אליז קסנטיני,ניר רוטנברג ורוית מוחבר.

video
play-sharp-fill
בסרטון: רועי מועלם, חוקר בימ"ר תל אביב, על החקירה

השארת תגובה

תגובה אחת על “הסרטונים והצהרת התובע בתיק "חוליית החיסול" והמטען בדרך לגוש דן”

  1. חולייה אתם יודעים איפה אולי בגב… אלה פועלים של נאצ'ים מאסר אחד ארוך ימכרו את אמא שלהם ..
    הרסו לנו את העדה המדינהה הזאת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *