כך "התפוצצה" פרשת המעבדה בעפולה והכדורגלן אפיק כהן

שתף כתבה עם חברים

הקוף שלקח על עצמו את התיק, ההצעה למכור רימוני יד, ההתכתבויות המפלילות בווטסאפ, ותעלומת עסקת הענק לרכישת קוקאין שלא יצאה לפועל

האחים אלי ודניאל אזולאי (צילומים מתיק המשטרה)

אין זה נדיר שמדורי הספורט באמצעי התקשורת השונים עוסקים גם בפלילים. לעיתים מדובר בידיעות שמפתיעות את חובבי ענפי הספורט השונים, בעיקר כאשר מדובר בהסתבכות של ספורטאי מוכר, או כזה מוכשר שעתידו היה לפניו אך עשה טעות שעשויה להרוס לו את הקריירה.
כך קרה למשל עם ההסתבכות של כדורגלן מוכשר מהליגה הלאומית. במשך מספר ימים בתחילת חודש אוקטובר דיווחו מדורי ואתרי הספורט על הכדורגלן שנעצר בפרשת סחר בסמים. כתבי הספורט והפלילים עסקו בידיעה הלא שגרתית ובהמשך גם פורסם שמו של הכדורגלן – אפיק כהן (25), כדורגלנה המוכשר של קבוצת הפועל עפולה מהליגה הלאומית.

לבסוף גם הוגש כתב אישום נגד כהן, וגם נגד שני אחים מעפולה. כתב האישום והבקשה למעצר עד תום ההליכים שהוגשו בפרשה חושפות כיצד היא "התפוצצה".

הכל התחיל ב-31 באוגוסט, אז פשטו בלשים מתחנת עפולה על דירה ברחוב אוסישקין בעיר, שבה נחשפה מעבדת הידרו ובה 144 שתילי קנאביס במשקל כולל של 20 ק"ג, לצד כל הציוד הדרוש לגידול מריחואנה בתנאי מעבדה. בתוך הדירה נעצר בחור צעיר בשם שחר אברהם מגדל.

מגדל "לקח על עצמו את התיק" והוגש נגדו כתב אישום, אבל החוקרים לא הסתפקו לכך וזימנו לחקירה גם את מי שהתברר כשוכר הדירה – אלי אזולאי (45), מוכר למשטרה מעפולה. אזולאי הגיע לחקירה בדיוק ביום שבו הוגש כתב האישום נגד מגדל, ומסר לחוקרים את מכשיר הטלפון הסלולרי שלו.

במשטרה אומרים כי פריקת מכשיר הטלפון של אזולאי גילתה "מעורבות עמוקה ונרחבת מאוד בסחר בסמים", ולא רק זאת – אלא שהיא חשפה גם מעורבות של שניים נוספים בפרשה:
דניאל אזולאי (25), אחיו של אלי, ו… אפיק כהן, אותו כדורגלן מוכשר שגרם גם למדורי הספורט להתעניין בפרשה.

באחד מתרגילי החקירה שביצעו החוקרים הם הכניסו לתא אחד את אלי אזולאי ואפיק כהן. אזולאי, לפי המשטרה, אמר לכהן: "הביאו את כולם", וגם: "הקוף לקוח את התיק עליו". הוא הוסיף ואמר: "מי שפתח עליי ישלם הרבה".

כתב האישום מייחס לאחים אזולאי ולכהן, כל אחד לפי חלקו, עבירות שונות, ביניהן ריבוי עבירות של "עסקה אחרת בסם מסוכן". לאלי אזולאי מיוחסות גם עבירות סחר.
באישום הראשון נטען כי אלי אזולאי הקים והפעיל את המעבדה יחד עם אחיו ועם מגדל.

אפיק כהן (צילום: אתר ההתאחדות לכדורגל) ושחר מגדל (צילום מתיק המשטרה)

לפי אישומים אחרים, אלי אזולאי גם ביצע עסקאות רבות של מכירת קנאביס, כאשר בכל פעם מכר בין גרמים בודדים לעשרות גרם.
על סמך ממצאים מהטלפון הסלולרי של אלי אזולאי ואפיק כהן, התביעה המשטרתית טוענת כי אלי אזולאי שלח לשני הנאשמים האחרים בווטסאפ צילומים של רימון רסס ורימון הלם, ושאל אותם האם יש להם קונים. אחיו השיב לו שיבדוק, אך כהן השיב בשלילה. על בסיס זה מייחסת התביעה לשלושה קשירת קשר לפשע.

עוד עולה מכתב האישום, כי בין חודש יוני ועד ה-4 בספטמבר התכתבו ביניהם אלי אזולאי ואפיק כהן "ועשו עסקאות אחרות בסם מסוכן… בכך שתיאמו אספקת סמים מהנאשם 1 (אזולאי) לנאשם 3 (כהן) לצורך מכירתם לאחרים, וכן התכתבו אודות ההתחשבנות הכספית ביניהם". מההתכתבויות עולה כי בחלק מהפעמים הציע אלי אזולאי לכהן "לשלם לו באמצעות אספקה של חצי גרם קריסטל או 10 גרם קנאביס".

לפי אישום מספר 7 בכתב האישום, אפיק כהן פנה מספר פעמים לקרוב משפחתו בווטסאפ ורשם לו דברים הקשורים לעסקאות סמים. כך למשל הוא כתב לקרוב משפחתו: "דבר עם חברים שלך שם, הגיעו עוד דברים", וקרוב המשפחה השיב: "סבבה".
בפעם אחרת כתב כהן: "מה עם חברים שלך לא רוצים לעשן?". קרוב משפחתו השיב: "חחח לא יודע, אני אעדכן אותך אם כן…".
בהתכתבויות אחרות בהמשך הודיע קרוב המשפחה כי אנשים שונים השאירו אצלו סכומי עבורו סכומי כסף שונים עבור כהן.

סמים שנתפסו במעבדת ההידרו ברחוב אוסישקין (צילום מתיק החקירה)

התכתבות נוספת זוכה לציון בכתב האישום. כהן שלח לקרוב משפחתו תמונה של שתי ידיים מחזיקות בפרחי קנאביס, והוסיף וכתב: "אתה רוצה לקחת כמות כזאתי של 100? יש לי כאלה קטנים במחיר טוב ב-2500 שקל שיהיה לך 100 בבית תעשן אותם".
קרוב המשפחה השיב: "רק 10 אחי, ומהטובים, אז הראית לי משהו ממש טוב, אני לא מעשן הרבה".

בתיק החקירה לא מעט ראיות, ביניהן כאמור ממצאים מהטלפון הסלולרי של כהן ואלי אזולאי. הראיות מפורטות בהרחבה בבקשה למעצר עד תום ההליכים, אולם בולט בה פרק אחד במיוחד. לטענת המשטרה, "נמצאו התכתבויות על השקעה ומכירה של סמים בסכומים של עשרות אלפי שקלים ואף הצעה להיקשר בעסקה למכירת סם הנחזה להיות קוקאין במאות אלפי שקלים, כאשר 100 אלף ישולמו במזומן והיתרה בהקפה". יש לציין כי ההתכתבות הזו מצוינת בבקשה, אך נעדרת מכתב האישום שהוגש נגד השלושה.

אפיק כהן המיוצג על ידי עו"ד עידית שינו-אמיתי הכחיש את המיוחס לו ("אגיב בבית המשפט") ושוחרר זמן מה לאחר הגשת כבר לאחר הגשת כתב האישום בתנאים מגבילים, וכעת נותר לבית המשפט להחליט בעניינם של האחים אזולאי.
בדיון שהתקיים בבית המשפט השלום בנצרת טען הסנגור, עו"ד יובל זמר, כי דניאל הוא צעיר ללא הרשעות קודמות, אב לשלושה ילדים, לגביו יש חלופת מעצר טובה. כמו כן הוסיף הסנגור כי כתב האישום חוטא למציאות ולפי הראיות דניאל לא היה מעורב בקשירת קשר, מה גם שהציג חלופת מעצר בית טובה.
השופט אדריס נעמן קיבל את עמדת הסנגור והורה על שחרורו של דניאל למעצר בית בעוד שאת מעצרו של אלי האריך עד החלטה אחרת (20 אוקטובר).
עו"ד שינו – אמיתי מסרה: "מדובר בשחקן ליגה לאומית המכחיש כל קשר למיוחס לו.
בית המשפט הנכבד הורה על שחרורו למעצר בית בתנאים מגבילים, היחידה החוקרת התחילה בעבירות חמורות ובסופו של יום העבירות צומצמו משמעותית".

השארת תגובה

תגובה אחת על “כך "התפוצצה" פרשת המעבדה בעפולה והכדורגלן אפיק כהן”

  1. שיגידו תודה שלא הסתבכו עם ניר קראוס כל מה שזז בעפולה חובה לעבור דרכו שיגידו תודה שהוא מחליק להם את זה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *