
בספטמבר 2019 הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד פריד צרצור (25), תושב טירה, המייחס לו עבירה של שוד ונגד שאוקי אבו זייד (26), תושב יפו, המייחס לו עבירה של סיוע לשוד. העבירה המדוברת בוצעה בבית עסק למתן שירותי מטבע (צ'יינג') ביפו. השניים הואשמו גם בקשירת קשר לביצוע פשע, שוד בצוותא וגניבת רכב.
לפי כתב האישום המקורי, הנאשמים ואחרים שזהותם לא ידועה, קשרו קשר לשדוד את עסק הצ'יינג' ביפו. נטען כי הם הצטיידו ברכב מסוג מאזדה, במסכות פנים, מעילים, כפפות וכן בנשק חם ובסכין. התביעה הוסיפה כי לצורך הסוואת הרכב השניים גנבו לוחיות רישוי מרכב חונה. בהמשך, הגיע צרצור לצ'יינג' עם אדם נוסף בסביבות השעה 12:50, שם התמקמו בחניה, תצפתו וחיכו שבעל הצ'יינג' ייצא.
מכתב האישום עלה, כי שני שודדים, תקפו את בעל הצ'יינג' כשעזב את פתח העסק, איימו עליו בסכין ודחפו אותו לעבר הרכב כדי לשתק אותו. לאחר מכן, נכנס פנימה, איימו בנשק על העובדים כשאחד מהם אמר: "לך מפה, אני אהרוג אותך". בתגובה, כך נטען, השליך העובד על השודד כיסא, וזה החל לירות לעבר העובד, אך פגע בשולחן.
לטענת התביעה, ניסו השודדים לפרוץ את הכספת במקום, אך כשלא הצליחו גנבו כ-35 אלף שקלים מהשולחן, רצו לעבר הרכב בו המתין השודד השלישי. לאחר מכן, נמלטו מהמקום. הנאשמים השליכו מהרכב סולם שהיה על הגג והחזירו את לוחית הרישוי המקורית, במטרה להסוות עצמם. בנוסף, נטען כי בסביבות השעה 15:00 הגיע הנאשם אבו זייד לצ'יינג', במסווה של ביקור תמים, וניסה לדלות מבעל העסק פרטים על שאירע.
כתב האישום נשען בין היתר על עדות בעל הרכב ששימש את הנאשמים ואישר למעשה כי באותו היום הרכב היה בחזקתו של צרצור. בנוסף, ישנם סרטוני אבטחה ואמצעים פורנזיים שונים, שמאשרים כי לוחית הרישוי ברכב שונתה באותו היום וכי הותקן על הרכב גגון שנקשר עליו סולם. מתיק החקירה עולה, כי קיים תיעוד לפיו ברכב נתפסו כ-30 אלף שקלים.
הסנגורים של הנאשמים; עורכי הדין שי נודל ולילך קורש ממשרדו, מחמוד נעאמנה, אורי בר עוז ונדיר בראנסי, הצליחו להצביע על בעיות שונות בתשתית הראייתית. בין היתר נטען, כי תפיסת חלק מסרטוני מצלמות האבטחה לא בוצעה באופן שנדרש בחוק, כי קיימות סתירות בין עדויות השוטרים לבין עצמם ובין השוטרים לעדי תביעה אחרים. לאור הספקות שהצליחו לעורר הסנגורים, רמזה השופטת שרית זמיר לפרקליטות כי קיימת בעיה בתיק ושלחה את הצדדים לגישור אצל השופט בני שגיא. ההליך הוביל בסופו של דבר להסדר טיעון, שבמסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן.
על פי הסיכום שהוצג בפני בית המשפט, הורשע צרצור בסיוע לשוד ושינוי זהות רכב בלבד, בעוד אבו זייד הורשע בעבירה של מתן אמצעים לביצוע פשע (8 בפברואר). זאת לאחר שתיקון כתב האישום העלה כי לאחרון לא היתה כל מעורבות בשוד ואף לא ידיעה על תכננו.
הצדדים עתרו במשותף כי על צרצור, המיוצג באמצעות עורכי הדין בר עוז וברנסי, יוטלו 28 חודשי מאסר ועל אבו זייד, שמיוצג באמצעות עורכי הדין נודל ונעאמנה, יוטל מאסר של שלושה חודשים ועשרה ימים.
נציגת הפרקליטות הסבירה בבית המשפט כי ההסדר הושג לאחר שהמדינה שקלה את הודיית הנאשמים בשלב יחסית ראשוני של ההליך, חיסכון זמן שיפוטי, לקיחת אחריות והעובדה כי צרצור הביע נכונות לפצות את נפגעי העבירה. כל זאת לצד קשיים ראייתיים משמעותיים, שנחשפו בתיק במהלך הליך ההוכחות ושמיעת הראיות.
בתום הדיון שבו הוצג ההסדר, הרשיעה השופטת זמיר את השניים במיוחס להם וגזרה על הנאשמים את המאסרים עליהם הוסכם. זאת לצד מאסרים מותנים וכאמור, חויב צרצור לפצות את הקורבנות בעשרת אלפי שקלים. על צרצור אף נגזר לשלם קנס בסך 2,500 שקלים, בעוד אבו זייד נדרש לשלם קנס על סך 4,500 שקלים. כמו כן, הכספים שנתפסו, בסך כ- 35 אלף שקלים, יוחזרו לקורבן.










