
רשות המסים, באמצעות מחלקת חקירות מכס ומע"מ חיפה והצפון, מנהלת חקירה בעניינו של קבלן מטורעאן שבגליל, החשוד בהפצת חשבוניות שלא כדין ובאי-דיווח על הכנסות למע"מ בסכום כולל של כעשרות מיליוני שקלים.
על פי החשד, מטר ג'ובראן (38), המנהל תיק עוסק מורשה על שמו בתחום השיפוצים והתשתיות, מפעיל עוד חמש חברות הרשומות על שמם של אחרים. מהחקירה עולה החשד כי החשוד עושה שימוש בכל החברות הללו על מנת להפיץ לאחרים חשבוניות מבלי שביצע או התכוון לבצע את העסקאות המפורטות בהן, וכל זאת על מנת לסייע לאחרים להתחמק מתשלום מס.
במקביל, לפי החשד, ג'ובראן אינו מדווח על ההכנסות שנובעות מחשבוניות אלו, על מנת להתחמק מתשלום מס בעצמו. ברשות המסים מייחסים לחשוד הפצה של חשבוניות פיקטיביות שהמס הגלום בהן מסתכם בכ-7.8 מיליון שקל. כמו כן, מיוחס לחשוד אי-דיווח על הכנסות בסך של כ-54 מיליון שקל.
עם מעבר החקירה לשלב הגלוי נערך חיפוש בביתו של החשוד ולאחריו הוא נעצר ונחקר. בהמשך, שוחרר בתנאים מגבילים על ידי שופט בית משפט השלום בחיפה, אחסאן חלבי (18 מאי).
מרשות המסים נמסר כי החקירה נמשכת. את הרשות ייצגה עו"ד רובא כיוף.









