
לבית המשפט המחוזי מרכז הוגש כתב אישום נגד אחמד עיסאוי (25) מרמלה, המייחס לו נהיגה בזמן פסילה, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, הפרת הוראה חוקית ושיבוש הליכי משפט.
לפי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד מיכאל סטופ מפרקליטות מחוז מרכז, החל מיוני 2022 נפסל רישיונו של הנאשם עד תום ההליכים בתיק אחר, והוא חויב לשהות במעצר בית למעט יציאה לעבודה לעבודה בפיקוח, בין השעות 7:00-16:00.
נטען כי ב-18 באוקטובר סמוך לשעה 00:58 התקבל במוקד 100 דיווח על חשוד ברכב ב.מ.וו ברחוב שמחה הולצברג ברמלה. שוטרים בניידת הגיעו למקום סמוך לשעה 1:10 והבחינו בעיסאוי במושב הנהג ברכב. הם התקרבו לרכבו של הנאשם ועצרו בסמוך. לפי כתב האישום, הנאשם החל לנסוע במהירות משטח הכורכר לרחוב אהרון בוגנים, ומשם פנה לרחוב משה לוי.
מכתב האישום עולה כי הנאשם המשיך בנסיעה, פנה לכביש 200 והמשיך לנסוע ברמזור אדום, כאשר השוטרים דולקים אחריו, מפעילים סירנות וכורזים לו לעצור.
עוד נטען, כי הנאשם הגביר מהירות ופנה לכביש 431 באופן פרוע, תוך שגרם לכלי רכב אחרים לסטות ממסלולם. לטענת הפרקליטות, בשלב זה איבדו השוטרים קשר עין וקראו לתגבורת.
בשעה 2:11 הגיע הנאשם עם רכבו לרחוב יוספטל ברמלה. שוטר שהבחין בו כרז לו לעצור. בתגובה, כך נטען, הנאשם האיץ ופנה לרחוב משה דיין ונכנס לצומת ברמזור אדום, תוך שאילץ רכב אחר לבצע בלימת חירום. אחר כך המשיך בנסיעה פרועה, עבר ברמזורים אדומים ואילץ נהגים אחרים לבלום בלימת חירום.
משם עבר המרדף לכיוון ראשון לציון. לפי האישום, הנאשם עקף כלי רכב, חצה בחדות שלושה נתיבים ופנה לכביש 4313 לכיוון באר יעקב, כאשר שוטר שדלק אחריו איבד עמו קשר עין.
מכתב האישום עולה כי בשלב זה הגיע הנאשם למושב נווה דורון הסמוך לבאר יעקב, שם השוטר חסם את נתיב נסיעתו בניידת. הנאשם חצה לנתיב הנגדי, נכנס לכיכר ונסע בפראות נגד כיוון התנועה.
עוד עולה מכתב האישום, כי סמוך לשעה 2:17 הגיע הנאשם לרחוב שא נס, הבחין בניידת משטרה אחרת, נכנס לכיכר במהירות בניגוד לכיוון התנועה. המשיך בנסיעה פרועה ליציאה מבאר יעקב, ובהגיעו לכביש 4313 חצה צומת ברמזור אדום, כאשר השוטר בעקבותיו.
בשלב זה השוטר שוב איבד קשר עין עם הנאשם, ולטענת הפרקליטות – במהלך הבריחה הנאשם הגיע למהירות של 157 קמ"ש.
סמוך לשעה 2:35 הגיע הנאשם לתחנת דלק בצומת נחשון, החנה את רכבו ונעל אותו. זמן קצר לאחר מכן, שוטרים שהגיעו לתחנת הדלק זיהו את הרכב ואת הנאשם. לטענתם, כשהבחין בהם הוא הסתיר את מפתחות הרכב במכנסיו. סמוך לאחר מכן נעצר.
במקביל לכתב האישום הוגשה בקשה למעצרו של הנאשם עד תום ההליכים, המתבססת בין היתר על הקלטות מרשת הקשר המשטרתית, סרטון אבטחה בו תועד הנאשם נוהג בצורה מסוכנת, פלט ממכשיר איתורן המלמד על מסלול נסיעתו, וסרטוני האבטחה מתחנת הדלק.
הנאשם הכחיש את המיוחס לו וטען שאינו קשור לרכב, אולם לא סיפק הסבר לאופן שבו הגיעו אליו המפתחות. בשאר חקירותיו שמר על זכות השתיקה וטען שהוא לא הדמות שנצפתה בסרטוני האבטחה.

נגד הנאשם תלוי ועומד כתב אישום חמור שהוגש בחודש יולי, המייחס לו עבירות נהיגה בזמן פסילה, תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, חבלה ופציעה בנסיבות מחמירות, מעשי פזיזות ורשלנות ברכב. כמו כן, לחובתו 10 הרשעות קודמות, בין היתר בעבירות של אי ציות לשוטר במדים, נהיגה בפסילה, נהיגה בשכרות, חציית קו הפרדה רצוף ושימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה.
בדיון שהתקיים היום בפני השופטת אפרת פינק ביקש סנגורו של הנאשם, עו"ד חי אוזן, לקבל לידיו את חומר החקירה. השופטת החליטה שהנאשם יישאר במעצר עד להחלטה אחרת וקבעה דיון ל-13 בנובמבר.
עו"ד אוזן ועו"ד שוקרי אבו טביק המייצגים את הנאשם מסרו בתגובה: "כתב האישום והבקשה למעצר עד תום ההליכים הוגשו היום. הנאשם מכחיש את המיוחס לו. מעבר לכך, לא ברור בגין מה פנו השוטרים לנאשם ומדוע החל האירוע. בימים הקרובים נצלם את התיק, נלמד את הראיות, ונטען את טענותינו בדיון הקרוב".









