
באמצע ספטמבר 2022 התרחשו שני מקרי שוד כמעט זהים בתל אביב וברמת גן, על ידי שודדים צעירים רכובים על קוקרינטים חשמליים ומצוידים בגז פלפל.
חקירת המשטרה הובילה לכתב אישום שהוגש נגד שלושה צעירים. לפי כתב האישום, בשני המקרים הקורבנות שוחחו עם אנשים לא ידועים וקבעו להיפגש עימם ברחוב כדי לבצע עסקאות להמרת כספים בעמלה נמוכה.
במקרה הראשון ברחוב החיצים בתל אביב, נטען כי ג'סטין לאו (19) ו-ויסדום צ'וקו (18) מחולון התנפלו על הקורבן בניסיון לחטוף ממנו תיק עם כסף מזומן. הקורבן תפס את התיק בחוזקה בחזרה והתנגד, ובתגובה לאו וצ'וקו הפילו אותו וגררו אותו על המדרכה ועל הכביש, בעטו בו וריססו את פניו בגז פלפל, עד ששחרר את התיק אשר הכיל כ-23 אלף שקל במזומן וכ-200 דולר.
במקרה השני ברחוב נגבה ברמת גן, לאו וצ'וקו הובילו את הקורבן לתוך בניין, שם ביקשו ממנו לספור את הכסף לפני העסקה. נגד נאשם שלישי, חסאן חליפה (19) מתל אביב, נטען כי חיכה מחוץ לבניין כ"תצפיתן". עוד נטען, כי לאחר שספרו את הכסף, הנאשמים ריססו את פני הקורבן בגז פלפל וברחו במהרה. הפעם שדדו כ-3,500 יורו וכ-3,500 דולר.
כתב האישום נגד שלושת הצעירים הוגש ב-1 בינואר על ידי פרקליטות מרכז והוא מייחס ללאו ולצ'וקו שתי עבירות שוד בנסיבות מחמירות ולחליפה סיוע לשוד בנסיבות מחמירות.
הסנגור של חליפה, עו"ד יוסי פלסיוס קליין, הדגיש כי מרשו כופר באישומים, מכחיש כי ידע על השוד ולדבריו רק שהה בקרבת מקום. הסנגור עתר לשחררו בתנאים מגבילים וטען בין היתר כי "נעצר שלא כדין", ללא צו ומבלי לעדכן את בית המשפט. לדבריו, אין ראייה הקושרת אותו למיוחס לו.
לאחר משא ומתן בין הצדדים, בפרקליטות הסכימו לשחרר את חליפה למעצר בית בכפוף לערבויות (25 ינואר). הדיון בעניינם של לאו וצ'וקו אמור להיערך בימים הקרובים.
עו"ד פלסיוס קליין מסר בתגובה: "אני מאוד שמח שיש לנו פרקליטות שכשמובאים בפניה נימוקים נכונים ומשכנעים, יודעת גם לשחרר ממעצר במעשים חמורים לכאורה, במיוחד כשמדובר במחדלי התנהלות קשים של הרשות החוקרת".








