
פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד אב ושני בניו מטמרה, הנאשמים בהונאה של משרד הכלכלה וקבלת מענקי מדינה במרמה בסכום של 12 מיליון שקל (25 ספטמבר).
האבא תייסיר חג'אזי (67) מנהל מתפרת טקסטיל שנים רבות. לפי כתב האישום, לפני עשור הוא תכנן לרמות את משרד הכלכלה, המחלק מענקי עידוד למפעלים. תנאי הזכאות למענק, יש לציין, הם קליטת עובדים חדשים והקמת או הרחבת מפעל וציוד.
עוקץ המדינה לכאורה בוצע מספר פעמים.
לפי כתב האישום, בשלב ראשון נפתחה חברה פיקטיבית על שם הבן איברהים חג'אזי (34). למשרד הכלכלה הוגשה בקשת סיוע, תוך מצג שווא שמדובר בחברה חדשה שזכתה במכרז לייצור בגדים, וקלטה 150 עובדים חדשים.
בפועל, לפי האישום, מדובר בהמשך פעילות המתפרה שמנהל האב במשך שנים, עם אותם עובדים. הפרקליטות טוענת כי האב והבן קיבלו במרמה ממרכז ההשקעות של משרד הכלכלה כשמונה מיליון שקל.
בשנת 2016 האבא והבנים הודיעו כי הם נכנסים לתחום פעילות חדש ומקימים מפעל להרכבות אלקטרוניקה. בעקבות זאת הוקמה שוב חברה חדשה, והבן השני בילאל חיג'אזי (30) נרשם כבעלים.
החברה החדשה הגישה בקשת לקבלת מענק מהמדינה לגיוס 160 עובדים, תוך מצג שווא לפיו החברה זכתה במכרז של גוף גדול לספק עשרות אלפי מערכות תאורה וחימום בחודש.
בהתבסס על הבקשה אישר משרד הכלכלה תוכנית סיוע בהיקף של תשעה מיליון שקל.
לפי כתב האישום, גם הפעם מדובר בהונאה. החברה החדשה לכאורה המשיכה בפעילות העסקית של המתפרה בניהול האב, ועובדים רבים המשיכו לעבוד במתפרה – בנוסף לפעילות מועטה וניסיונית בלבד בהרכבה אלקטרונית. גם המכרז בו זכתה לכאורה החברה, לא היה, על פי הנטען.
עד שנערכה ביקורת במפעל והתגלתה לכאורה המרמה, משרד הכלכלה הספיק להעביר לחברה תמיכה בסך ארבעה מיליון שקל.
האב ובניו ממשפחת חיג'אזי נאשמים בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון.
בד בבד, הפרקליטות מבקשת לחלט מהמשפחה רכוש. ואולם, כפי שכבר פורסם באתר "פוסטה" – בקשת החילוט מצומצמת ביחס לתוכנית המקורית.
באתר "פוסטה" פורסם כי אחד הנכסים, המפתיעים, שהתגלה כרכוש המשפחה הוא הקרקע עליה בנויה תחנת המשטרה בטמרה. מדובר בתחנת משטרה חדשה שנחנכה רק לפני חמש שנים והקרקע עליה הוקמה שייכת לתייסיר חיג'אזי (האבא). המשטרה משלמת לו דמי שכירות של יותר משלושה מיליון שקל בשנה.
במסגרת החקירה הפלילית ביקשה משטרת מחוז צפון להקפיא את הקרקע, בדרך להליכי חילוט והעברת הנכס לבעלותה כחלק מההליך הפלילי.
ואולם, השופט אסף זגורי מבית המשפט המחוזי בנצרת קיבל בחודש יוני האחרון את טענות ההגנה של עו"ד ג'וליאן חדאד המייצג את המשפחה, וקבע כי סך עבירות הלבנת ההון הנטען בתיק נופח על ידי המשטרה לעשרות מיליוני שקלים, מעבר לשווי עבירת המקור.
לפיכך, השופט הורה על ביטול צו התפיסה של הקרקע לטובת המדינה – והחזרת הנכס לבעליו. התחנה תמשיך לפעול במבנה השייך לנאשמים, והמדינה תבקש חילוט של נכסים אחרים.
בתגובה להגשת כתב האישום היום, עו"ד חדאד מסר: "מרשיי אנשי עסקים נורמטיביים שלא דבק בהם רבב, בפרט בהתנהלותם מול משרד הכלכלה. ימים יגידו".











