חשד: סחיטה באיומים של 100 אלף שקל תוך התחזות למשפחת פשע

שתף כתבה עם חברים

המשטרה טוענת כי בגיר ושני קטינים הוציאו לפועל תוכנית לסחיטת סכומי כסף גדולים מצעיר בשנות ה-20 לחייו

החשודים נעצרו לאחר שהקורבן העביר כסף (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

חוקרי מחלק נוער חשיפה ביחידה המרכזית של משטרת מחוז ירושלים עצרו בגיר ושני קטינים בחשד למעורבות בסחיטה באיומים.
לפי החשד, החשודים התחזו לבן משפחת פשע.

החקירה התנהלה באופן סמוי בשבועות האחרונים והפכה לגלויה עם מעצרם של החשודים השבוע.
מחקירת המשטרה עולה כי מכר משותף בשם ישראל יאיר טרבלסי (28) הכיר לקורבן את אחד החשודים, קטין כבן 17. לפי המשטרה, חשוד זה יצר מצג שווא בפני הקורבן כאילו הנו איש עסקים שעיקר עיסוקו בתחום הנדל"ן, ובאמתלה זו גרם לקורבן להעביר לידיו סכום כסף גדול.

בשלב מסוים חש הקורבן כי הוא נתון לסחיטה והונאה. עוד עולה מהחקירה, כי בשלב זה החשוד יצר אתו קשר ודרש סכום כסף נוסף אחרת ישלח אליו גורמי פשיעה. לאחר מכן, כך נטען, נכנס לתמונה חשוד נוסף, קטין כבן 16, שהזדהה בפני הקורבן בשיחת טלפון כמי שמשתייך למשפחת הפשע ג'רושי. במשטרה אומרים כי במהלך שיחה זו הקפיד החשוד לשנות את המבטא על מנת להישמע כדובר ערבית, וכך המשיכו השניים לסחוט מהקורבן סכומי כסף נוספים.

לפי החשד, בשלב מסוים לקחו מי מהחשודים את הקורבן לסוכנות רכב ושכרו רכב על חשבונו. בנוסף נטען כי אחד החשודים גנב לקורבן את הטלפון הסלולרי, ובמטרה לשבש ראיות – מחק את ההתכתבויות ביניהם. לאחר מכן אף איים על הקורבן כי במידה ולא ימסור לידיו סכום כסף נוסף, הוא יעביר לגורמים עברייניים את פרטיו האישיים.

בתחילת השבוע, רגעים ספורים לאחר שהקורבן מסר סכום כסף לידי אחד החשודים, בלשי מחוז ירושלים עצרו אותו. שעות ספורות לאחר מכן כבר עצרו בלשי הימ"ר את שני החשודים הנוספים, הקטין וטרבלסי. האחרון, לפי החשד, ידע על המתרחש ונטל חלק במעשים הפליליים.
תוך כדי פעולות החקירה בימ"ר ירושלים, התברר כי החשודים שלשלו לכיסיהם יותר מ-100 אלף שקל כתוצאה מהסחיטה.

טרבלסי והשניים האחרים הובאו לבית משפט השלום בירושלים, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם, תוך שייחסה להם – כל אחד על פי חלקו – עבירות של קשירת קשר לפשע, סחיטה באיומים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עושק וניצול מצוקה של אדם.

מהדיון בעניינו של טרבלסי, לו אין עבר פלילי, עלה כי הוא מסר גרסה. כמו כן, הוא מסר לחוקרי המשטרה את הקוד למכשיר הטלפון שלו. מעבר לכך, החשוד שמיוצג על ידי הסנגוריה הציבורית הכחיש את המיוחס לו ואף טען שניסה לסייע לקורבן: "לא לקחתי שקל, אתם עושים לי עוול".
כך או כך, בתום הדיון הוארך מעצרם של החשודים עד 18 ביולי. השופט גד ארנברג שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, קבע בדיון בעניינו של הבגיר כי קיים חשד סביר, גם אם מעורבותו קטנה יותר מזו של הקטינים.

רס"מ יצחק דהן, חוקר במחלק נוער חשיפה בימ"ר ירושלים: "מעשיהם הפליליים של המעורבים, על אף גילם הצעיר יחסית, הצביעו על כך כי נעשה תכנון מוקדם ומוקפד כיצד להונות אדם תמים ולשים יד על כספו תוך סחיטה ואיומים. נמשיך לחקור את המקרה במקצועיות על מנת להגיע לחקר האמת ולמצות את הדין עם המעורבים".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *