ארבעה תושבי רהט נעצרו בחשד להחזקת אמל"ח ותחמושת

שתף כתבה עם חברים

בפשיטה על המתחם תפסו בלשי מג"ב אקדח טעון על אחד החשודים, ובהמשך שלוש מחסניות מלאות, רימון, מאות כדורים ופריטים שעשויים לשמש לייצור מטענים

אקדח ומחסניות שנתפסו בחיפוש (צילומים: משטרה)

במסגרת פעילות של בלשי היחידה המרכזית של משמר הגבול במחוז דרום, יחד עם לוחמי יס"מ נגב, נערכו הכוחות לפשיטה על ביתו של חשוד בהחזקת אמצעי לחימה תושב העיר רהט. בהגעת הבלשים אל בית החשוד, הם עיכבו את יושבי הבית ובחיפוש על גופו של אחד החשודים נתפס אקדח 9 מ"מ טעון.

החשוד נעצר במקום, ובחיפוש שבוצע במתחם נתפסו שלוש מחסניות אקדח מלאות, רימון רסס, מאות כדורים מסוג 5.56 מ"מ ואמצעי לחימה נוספים שלפי החשד משמשים לייצור מטענים.

הרימון והתחמושת שנתפסו

ארבעה חשודים תושבי רהט נעצרו במקום, הועברו לחקירה במשמר הגבול ולאחר מכן הובאו לבית משפט השלום באשקלון:
מוחמד אבו מדעם (25)
נוח אבו מדעם (20)
סלאמה אבו מדעם (24)
סלאם אבו מדעם (21).
לחשודים מיוחסות עבירות נשיאת נשק, החזקת נשק, קשירת קשר לפשע, השמדת ראיות, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ונשיאת תחמושת.

למרות שהמשטרה הוציאה הודעה רשמית על מעצרם של החשודים, באופן תמוה ביקש נציג המשטרה מבית המשפט לקיים את הדיון בדלתיים סגורות.
הדיון התקיים לבסוף בדלתיים פתוחות, והסנגורית של החשודים, עו"ד לימור רוט חזן, הכחישה את המיוחס למרשיה, לפחות ביחס לשלושה מהחשודים.
השופטת מירב עמר כהן קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרם של החשודים עד 13 בדצמבר.

בדיון בעניינו של סלאם, שקשר את עצמו לאמל"ח והאקדח נמצא על גופו, נקבע כי קיים חשד סביר ומעצרו הוארך גם כן עד 13 בדצמבר.

אקדח נתפס על גופו של אחד החשודים
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *