
כתב אישום שהוגש לבית המשפט לתעבורה מרכז מייחס לעמית כהן (43), איש שירותי כיבוי והצלה ממודיעין, עבירות גרימת מוות בנהיגה רשלנית, "נהיגה בקלות ראש אשר גרמה לתאונה דרכים בה נחבל אדם וניזוק רכוש", ונהיגה בשכרות.
לפי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד עינת בניטה מפרקליטות מחוז מרכז, ב-12 ביולי סמוך לשעה 13:45 נהג הנאשם במסגרת עבודתו בכבאית בשדרות ירושלים ברמלה מצפון לדרום, כאשר אורות הכבאית מהבהבים והסירנה דולקת.
מכתב האישום עולה כי כהן התקרב לצומת בין שדרות ירושלים ורחוב תל-חי. באותה עת נהגה ברחוב דרור ממזרח למערב ורד משה ברכב פרטי מסוג מזדה, יחד בתה הקטינה בת ה-3 פנינה משה. בכיוון נסיעתה הופיע ברמזור אור ירוק, והיא עמדה לחצות את שדרות ירושלים.
לפי כתב האישום, כשהגיע הנאשם לצומת מופע הרמזור בכיוון נסיעתו היה אדום והצומת לא היה פנוי מכלי רכב. עוד נטען, כי בניגוד לנהלי כיבוי והצלה, הנאשם המשיך בנסיעה רצופה והתנגש בעוצמה עם חזית הכבאית בדופן ימין של המזדה. מעוצמת ההתנגשות נדחפה המזדה ופגעה עם דופן שמאלי אחורי בעמוד רמזור המוצב בשטח הפרדה, ולאחר מכן נדחפה שוב לנתיב הנסיעה.
כתוצאה מהתאונה נגרמה לפעוטה חבלת ראש חמורה והיא פונתה במצב אנוש לבית החולים תל השומר תוך כדי פעולות החייאה, שם נפטרה כתוצאה מהפגיעה וחרף מאמצי הטיפול בה. אימה של הפעוטה, ורד משה, נפצעה באורח קל.
הפרקליטות טוענת כי בבדיקה שנערכה לכהן נמצא כי היה שיכור, שכן בגופו נמצאה חומצת חשיש, שהינה תוצר חילוף חומרים של קנבוס.
בחקירתו טען כהן כי היה ער לעובדה שנכנס לצומת באור אדום. בתיק החקירה גם דו"ח בוחן ותוכנית הרמזורים בצומת, הוראות בטיחות של שירותי כיבוי והצלה וחוות דעת מומחה לפיה הנאשם נהג בהשפעת קנאביס.
במקביל לכתב האישום הוגשה נגד כהן בקשה לפסילת רישיונו עד תום ההליכים. התביעה ביקשה לקיים דיון דחוף, והוא נקבע ל-16 באוקטובר.

נציב כבאות והצלה, רב טפסר דדי שמחי, הנחה בעקבות כתב האישום כי כהן לא ישוב לתפקידו עד לסיום ההליכים המתחייבים. "ננקוט במדיניות של אפס סובלנות כנגד חריגות מנורמות מקצועיות מבצעיות, ערכים ופקודות", מסר שמחי.
עו"ד צביקה מוזס המייצג את הנאשם יחד עם עורכי הדין אלון טנקג'י וגבי סעדון, מסר בתגובה להגשת כתב האישום: "בשלב זה אנו בוחרים שלא להגיב מאחר ונבחן את כתב האישום".







