
המשטרה עצרה שני חשודים, רוני עגיב (30) מחיפה ורומן טימצ'נקו (39) מנשר, בחשד להחזקת סמים שלא לצריכה עצמית וסחר בסמים. מעצרם של השניים התבצע בעקבות תפיסה של כ-2.4 ק"ג קנאביס ברכבו של עגיב וסמוך אליו.
תחילת הפרשה ב-1 ביוני, אז עגיב – בעל עבר פלילי – הגיע לרחוב סוקולוב בנס ציונה ברכב ההונדה שלו. שוטרים מתחנת רחובות עצרו את הרכב ומצאו בתא המטען שלו קנאביס במשקל כ-661 גרם נטו בשתי שקיות ניילון שהוטמנו בתוך שקית ניילון אחרת, שחורה וגדולה יותר. בתא הכפפות ברכב מצאו השוטרים 5.9 גרם נוספים, ובפח האשפה של בניין סמוך 1.766 ק"ג. לטענת המשטרה, טימצ'נקו שהיה ברכב ברח כאשר הבחין בשוטרים, אך הותיר מאחוריו ברכב את תעודת הזהות שלו, טלפון סלולרי וכסף מזומן.
לאחר מעצרם של השניים, מעצרו של עגיב הוארך, בין היתר מאחר ובעצם זה ששהה בנס ציונה – הוא הפר תנאי שחרור שהוטלו עליו בתיק אחר. טימצ'נקו שוחרר למעצר בית עד ה-9 ביוני, לאחר שטען כי רכבו של עגיב הוצע למכירה, ולכן הוא בסך הכל ביקש וקיבל סיבוב כדי לבדוק אותו. בהמשך הוגש לבית משפט השלום בראשון לציון כתב אישום נגד עגיב, שהודה כי הכניס את הסמים לפח האשפה, לאחר שתיאם מראש את מכירת הסמים לאדם אחר שאינו מכיר. מלבד כתב האישום הוגשה נגדו בקשה למעצר עד תום ההליכים.
ביום בו הסתיים מעצר הבית של טימצ'נקו התקבלה במשטרת רחובות הודעה מהמעבדה המשטרתית, לפיה על שקיות הניילון שעטפו את הסמים נמצאה טביעת אצבע שלו. יומיים לאחר מכן נעצר טימצ'נקו, והמשטרה הגישה לבית המשפט בקשה למעצרו מחדש.
בדיון להארכת מעצרו של טימצ'נקו בבית משפט השלום בפתח תקווה ייחסה לו המשטרה סחר בסמים בצוותא והחזקת סמים שלא לצריכה עצמית בצוותא. מנגד הדגיש סנגורו, עו"ד רונן חליוה, כי החשוד נעצר ללא צו מעצר, וטען כי החוקרים התמהמהו במשך 48 שעות קודם לביצוע המעצר, מה שמראה לכאורה על כך שלא חששו משיבוש החקירה. הסנגור הוסיף כי לא מדובר במקרה המחייב הארכת מעצר, וכי הראיה החדשה, טביעת האצבע, אינה מצדיקה מעצר מחדש.
השופטת רבקה גלט אמנם ציינה כי קיים חשד סביר נגד החשוד, אולם הסכימה עם הסנגור לגבי המעצר מחדש. "הנסיבות בתיק זה אינן מצדיקות מעצר מאחורי סורג ובריח", ציינה השופטת בהחלטתה, "כמות הסמים שנתפסה אינה מצדיקה מעצר מחדש וספק בעיניי האם גם לאחר השלמת החקירה בעניינו של החשוד דנן יהיה מדובר בעבירה של סחר בסמים". השופטת הוסיפה וציינה כי לחשוד אין עבר פלילי, ולבסוף שחררה אותו שוב למעצר בית, הפעם עד ה-18 ביוני.












שפרינצק סיטי