
שני צוותי כיבוי מתחנת זבולון חוף, בפיקודו של רב רשף עופר חזן טיפלו הלילה בשריפת שני "באגרים" – כלי ציוד מכני הנדסי (צמ"ה) – באתר בנייה באזור שיכוני המזרח בעכו (29 נובמבר).
משירותי הכיבוי נמסר כי לוחמי האש השתמשו בקצף לכיבוי הדליקה, וכי האירוע הסתיים ללא נפגעים אך עם נזק לכלים, שעלותם נאמדת במאות אלפי שקלים.
כעת נבדק החשד כי הכלים הוצתו, הן על ידי גורמי הכיבוי והן על ידי המשטרה, שהגיעה למקום והחלה באיסוף ממצאים במסגרת חקירה שנפתחה. כרגיל במקרים מהסוג הזה, אחד הכיוונים שנבדקים הוא חשד לסחיטת דמי חסות.

מהמשטרה נמסר בהמשך כי תושב הכפר מזרעה נעצר בחשד להצתת הכלים באתר בנייה סמוך לעכו. לפי המשטרה, החשוד ניסה להימלט מהמקום, התהפך ברכבו וחולץ על ידי לוחמי אמש. לאחר מכן נעצר על ידי שוטרים מתחנת עכו והובא לחקירה בתחנת משטרת גליל מערבי. ברכבו נתפס ג'ריקן שהכיל חומר דליק. מעצרו הוארך בבית משפט השלום בעכו עד 1 בדצמבר.









