פצוע באורח קשה בפיצוץ רכב בלוד

שתף כתבה עם חברים

פיצוץ עז החריד הערב את בתי המגורים ברחוב אקסודוס בעיר ולזירה הוזעקו כוחות חילוץ והצלה * הפצוע פונה לבית החולים ובמקום טופלה נפגעת חרדה אחת

הרכב בוער לאחר הפיצוץ. האם מדובר בניסיון חיסול? (צילום: תיעוד מבצעי כבאות והצלה)

סמוך לשעה 20:30  הערב, התקבל דיווח על פיצוץ כלי רכב בחניון של בניין מגורים ברחוב אקסודוס בלוד. עם קבלת הדיווח הוזעקו למקום כוחות כיבוי, איחוד הצלה, מד"א ומשטרה, אשר זיהו בזירה רכב שעולה בלהבות ובסמוך, שרועים על הקרקע שני פצועים.

כוחות כיבוי פעלו לכיבוי הלהבות, בעוד הפצועים טופלו על ידי כוחות הרפואה. מצבו של אחד הפצועים, ככל הנראה נהג הרכב, מוגדר באורח קשה והוא סובל מכוויות. לאחר טיפול ראשוני בשטח, פונה הפצוע, בן 32, לבית חולים אסף הרופא. כמו כן, טופלה במקום נפגעת חרדה במצב קל. מבית החולים נמסר כי מצבו מאוד קשה ולא יציב ולמעשה, הרופאים נאבקים בשעה זאת על חייו.

video
play-sharp-fill
פראמדיק מד"א, אמיר רייכמן, וחובש רפואת חירום בנימין כהן סיפרו: "כשהגענו למקום הייתה המולה, ראינו רכב שעלה באש ובסמוך גבר כבן 30 בהכרה מלאה, הוא סבל מפציעות קשות בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים שכלל חבישות ועצירת דימומים ופנינו אותו במהירות לבית החולים, כשמצבו מוגדר קשה ולא יציב".

כוחות משטרה מתחנת לוד הגיעו לזירה ופתחו בחקירה כשנקודת ההנחה היא כי הרקע לאירוע פלילי. ל"פוסטה" נודע, כי הפצוע מוכר למשטרה, בין היתר מתחום עבירות הסמים. עוד נודע, כי הפצוע מקורב לצעיר ששמו נקשר לאירוע רצח שהתרחש בחודש אוקטובר האחרון ושאביו של אותו צעיר נרצח לפני מספר שבועות בלוד.

עדכון (22.1.21)

שעות ספורות לאחר פיצוץ רכב בלוד שגרם לפציעתו של מוכר למשטרה באורח קשה, המשטרה עצרה חשוד במעורבות בניסיון רצח.

החשוד, (24) מלוד, נעצר על ידי שוטרי ימ"ר מרכז בחשד לקשירת קשר לפשע, ניסיון רצח וגרימת פיצוץ באמצעות חומר נפץ. היחידה החוקרת ביקשה היום מבית משפט השלום בפ"ת להאריך את מעצרו של הצעיר, שמוכר למשטרה, בעשרה ימים.

מהדיון עלה, כי הצעיר, שמיוצג על ידי עו"ד ירון גיגי, הכחיש בחקירתו את המיוחס לו ומסר גרסת אליבי, לפיה בעת הפיצוץ היה בביתו יחד עם אנשים נוספים. עו"ד גיגי טען כי אין למרשו כל סכסוך עם הקורבן. עוד עלה מהדיון, כי מספר אנשים נחקרו או נגבתה מהם עדות, השוטרים בדקו מצלמות אבטחה ואספו ממצאים.

בתום הדיון, השופטת אליאנא דניאלי, שעיינה בחומרי החקירה, קבעה כי "קיים חשד סביר בעוצמה נמוכה ההולם את השלב הראשוני של החקירה". לדברי השופטת, מדובר בחשד בעוצמה נמוכה. לאור כך, היא החליטה להסתפק בהארכת מעצר עד 24 בינואר.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *