צעיר מעכו נעצר בחשד שסחט באיומים 45 אלף שקל

שתף כתבה עם חברים

המשטרה טוענת כי הסחיטה התבצעה באמצעים מתוחכמים במרחב המקוון

העבירות בוצעו במרחב המקוון אבל הכסף ניתן פיזית (אילוסטרציה: Austin Distel מאתר unsplash)

יחידת ההונאה במשטרת מחוז חוף עצרה השבוע את אוראל לוי (26) מעכו בחשד לעבירות סחיטה באיומים וקבלת דבר במרמה (4 אוגוסט).

לפי החשד, לוי סחט 45 אלף שקל מאדם אחר. המשטרה טוענת כי העבירות התבצעו באמצעות רשתות חברתיות תוך שימוש באמצעים מתוחכמים, אך החשוד קיבל את הכסף לידיו באופן אישי.

החשוד הובא לבית משפט השלום בעכו, שם ביקשה המשטרה מהשופט ראמי נאסר להאריך את מעצרו (5 אוגוסט).
נציג המשטרה, רס"ב עידן ארנשטיין, אמר בדיון: "מדובר באירוע חמור של קבלת דבר במרמה תוך סחיטה באיומים באמצעות רשתות חברתיות באינטרנט. העבירה בוצעה בתחכום רב".

נציג המשטרה חשף כי הסחיטה החלה כבר בנובמבר אשתקד והוסיף כי מדובר באירוע מתמשך.

מהדיון בבית המשפט עלה כי הטלפון הנייד של החשוד כבר נפרק על ידי החוקרים.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

הסנגורית, עו"ד מורן גרוס מהסנגוריה הציבורית, הכחישה את המיוחס למרשה ואמרה כי יש לבדוק את העיתוי שבו עלה שמו של לוי כחשוד, והאם היחידה החוקרת התמהמהה עם המעצר, דבר המשליך על נחיצותו.

השופט נאסר ציין בהחלטתו כי בתיק החקירה תשתית ראייתית וחשד סביר אשר קושרים לכאורה את החשוד לחשדות המיוחסים לו. "שחרורו של החשוד בשלב זה יש בו כדי לחבל בחקירה", קבע השופט והאריך את מעצרו של החשוד עד 7 באוגוסט.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *