אישום: תושב הדרום שוחרר למעצר-בית בתיק ירי, ונתפס בצפון עם סמים

שתף כתבה עם חברים

התביעה טוענת כי הנאשם גם התנגד למעצר ואיים על שוטרים: "תיזהרו אני אהרוג אתכם ואת עצמי יא מנאייק אני משוגע"

פלטות חשיש (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

שלוחת התביעות המשטרתית בנצרת הגישה לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד חאמד חדר (21) מתל שבע.

חדר שמתגורר כאמור בדרום נחקר בתחנת עיירות בחשד למעורבות באירוע ירי, ושוחרר מהתחנה למעצר בית ביישוב זרזיר שבצפון. מספר שעות לאחר השחרור בתנאים מגבילים, הוא נעצר בנצרת ובמהלך בדיקה ברכבו נתפסו סמים מסוג חשיש וקנביס במשקל של כמעט 600 גרם.
לפי כתב האישום, כחצי שעה לאחר חצות ב-12 בנובמבר הנאשם נתפס כשהוא נוהג ברכב באזור התעשייה בנצרת, סמוך לשכונת ספאפרה. הסמים שנתפסו ברכבו היו מחולקים לשש פלטות שמשקלן הכולל 570.34 גרם.

התביעה טוענת כי שוטרים שהיו בסיור במקום ביקשו מהנאשם להזדהות. לפי כתב האישום, לאחר בדיקה השוטר עימת את הנאשם עם העובדה שהוא אמור לשהות במעצר בית, ושאל אותו מדוע הוא מעשן סמים ונוהג ברכב.
לטענת התביעה, הנאשם השיב שיש לו אישור לעשן, מה שהוביל את השוטר לבקש ממנו לצאת מהרכב. לטענת השוטר, הנאשם ענה לו: "יאללה תזיז את עצמך מפה", וניסה לדחוף את רגלו של השוטר בידו. עוד נטען, כי הנאשם המשיך ודחף את ידו של השוטר מדלת הרכב, וזה בתגובה תפס את ידו של הנאשם, שהתנגד למעצר.

מכתב האישום עולה עוד, כי השוטר תפס חלק מהסמים, ואילו הנאשם המשיך להתנגד והיכה את השוטר במכת אגרוף לברכו. שוטרים נוספים הגיעו ועצרו את הנאשם, שלפי כתב האישום המשיך להשתולל. עוד נטען כי אמר לשוטרים: "תיזהרו אני אהרוג אתכם ואת עצמי יא מנאייק אני משוגע".
כתב האישום מייחס לנאשם עבירות החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, איומים, תקיפת שוטר כדי להכשילו בתפקיד, הפרת הוראה חוקית והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.

לנאשם עבר פלילי הכולל הרשעה אחת בשלושה תיקי חקירה, בעבירות של חבלה במזיד ברכב, סיוע לחבלה במזיד ברכב, קשירת קשר לעוון והחזקת כלי פריצה. התיק נגדו נשען בין היתר על חוות דעת לפיה החומרים שנתפסו ברשותו הם סמים, ודוחות פעולה של השוטרים. מהבקשה להארכת מעצרו עולה כי הוא הכחיש את המיוחס לו וטען כי הותקף על ידי השוטרים.
הנאשם מיוצג על ידי עו"ד פאדי זועבי, שמסר בתגובה: "מרשי מכחיש את האישומים נגדו וטוען שהמשטרה היא זו שתקפה אותו והשתילה לו את הסמים. את שאר הטענות נטען בבית המשפט, וזאת לאחר לימוד התיק".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *