
שוטרים מתחנת משטרת חיפה עצרו את אמיל חסן (38) מחדרה, בחשד לעבירות סחיטה ואיומים (31 מאי).
החשוד נעצר לפנות בוקר ובהמשך הובא לבית משפט השלום בחיפה, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בשבעה ימים. נציג המשטרה הגיש לשופטת מריה פיקוס בוגדאנוב דוח סודי ואמר כי החקירה נמצאת בראשיתה.
מחקירת המשטרה עולה כי חסן – מוכר למשטרה שריצה בעבר מאסר על עבירות סחיטה וסמים – הגיע מטעמו של אדם אחר לביתו של המתלונן בחיפה, על מנת לגבות חוב כספי של כחצי מיליון שקל. לפי המשטרה, המתלונן מסר עדות ואישר את קיומו של החוב, בעוד שהחשוד שמר בחקירתו על זכות השתיקה. בשלב זה שוקלים החוקרים לערוך עימות בין המתלונן לבין החשוד, ומתכוונים גם לחקור אנשים נוספים.
סנגורו של החשוד, עו"ד ציון שמעון, אמר בדיון: "מדובר בחשוד שזה לא סוד שלא נעצר פעם ראשונה בחייו. לא נוהג לשתף פעולה עם המשטרה. לי אמר שלא סחט אף אחד ולא איים על אף אחד. אני אמרתי לו שייתן זאת כגרסה במשטרה וישתף פעולה ויגיד שלא סחט אף אחד. מבקש שייערך עימות עוד היום".
השופטת ציינה בהחלטתה כי קיים יסוד סביר לחשד והאריכה את מעצרו של החשוד עד 2 ביוני. בין היתר ציינה השופטת כי זכותו של החשוד לשמור על זכות השתיקה, אך "הדבר פועל לחיזוק הראיות נגדו".
עו"ד שמעון סירב להגיב.










