
לבית משפט השלום בפתח תקווה הוגש כתב אישום נגד אור יעקב אוחנה (21) מנתניה, בטענה שאיים על בעל מסעדת שווארמה בנתניה ותקף אותו.
לפני כעשור, בעל המסעדה כבר נסחט על ידי אדם אחר. במקרה ההוא היה זה כפיר כהן שהורשע בסחיטת המסעדן ונשפט ל-39 חודשי מאסר.
לפי כתב האישום נגד אוחנה, ב-11 בפברואר סמוך לתשע בערב הוא הגיע למסעדה וצעק על בעל העסק: "השוטר יא מניאק". כמו כן הוא נצמד אליו ואיים: "מה שכפיר לא הספיק לעשות לך, אני אעשה… אני בא עליך, כל התקופה אני אקח לך , שמעת?".
הקורבן התקשר למשטרה. מכתב האישום עולה כי כאשר אוחנה שמע על כך, הוא החל לקלל אותו ואת משפחתו וברח.
באישום השני נטען כי למחרת בצהריים הגיע אוחנה יחד עם קרובת משפחה שלו למסעדה, והיא נותרה ברכב, בעוד שהוא ירד ממנו וצעק לעבר בעל העסק ואיים: "יא פחדן, צא החוצה, אני אראה לך מה זה. מה שכפיר לא הספיק לעשות לך אני אעשה לך. כלום אני לא אשאיר לך, אני אשרוף לך את העסק, בו צא לפה, אני אדקור אותך. אני אבוא לאימא שלך לקבר…".
לפי כתב האישום, בשלב זה אנשים שהיו בעסק משכו את אוחנה לאחור, אלא שהוא הרים כיסא וניסה לזרוק אותו. בכתב האישום נטען כי עובד במסעדה צילם את אוחנה, וכשזה הבחין בכך, הוא איים גם עליו.
בעל העסק התקשר למשטרה בעודו אוחז במקל מטאטא, ואילו אוחנה הרים את הכיסא פעם נוספת וזרק אותו לעבר בעל העסק ופגע בו. מחקירת המשטרה עלה כי אוחנה אף הוציא מכיסו סכין ואיים: "בוא אני אדקור אותך". אנשים שהיו בעסק תפסו את אוחנה וניסו להרחיקו.
לפי כתב האישום, כאשר הבחין אוחנה בשוטרים מגיעים הוא השליך את הסכין מתחת לרכב חונה והחל לברוח. בהמשך נתפס ונעצר כאשר הוא מחזיק ברשותו אגרופן.
באישום השלישי נטען כי בעת שנחקר במשטרה, אוחנה איים על אחד החוקרים.
כתב האישום שהוגש נגד אוחנה מייחס לו ריבוי עבירות איומים, תקיפה, החזקת סכין ואגרופן ושיבוש הליכי משפט. התשתית הראייתית נגדו מתבססת על עדויות שנגבו, דוחות פעולה של השוטרים, צילומי מצלמות גוף של השוטרים וצילומי אבטחה מהעסק.
אוחנה, שמיוצג על ידי עו"ד ג'קי סגרון, הכחיש את המיוחס לו, טען שבעל העסק הגיע עם סכין והשמיע איומים, והוסיף כי אינו מזהה את עצמו בצילומי האבטחה שתיעדו אותו לכאורה יום קודם לכן מגיע לעסק.
לצד כתב האישום הוגשה נגד הנאשם בקשה למעצר עד תום ההליכים. מהבקשה עולה כי באמתחתו הרשעות קודמות בעבירות איומים והחזקת סכין. כמו כן, תלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי בר הפעלה.
כך או כך, השופט ארז מלמד קיבל את עמדת עו"ד סגרון והורה על שחרורו של אוחנה למעצר בית באיזוק אלקטרוני. לצורך כך תוגש חוות דעת לגבי התאמתו למעצר בדרך זו ולעת עתה הוא יישאר עצור עד להחלטה אחרת. הדיון בעניינו נקבע ל-23 בפברואר.










אוחנה אוהב לבלות במעצר
זו דרכו לצאת מהארון
ילדים מנאייק לכו לעבוד יה מסריחים