רצח חוסין בודא ביפו: ארבעה נאשמים מצלמות מפלילות ואקדח שנגנב ב-2006

שתף כתבה עם חברים

הרקע? צעיר יפואי (20) סירב להבליג על התעמרות של בן משפחת פשע מוכרת וירה בו, מה שהפך אותו ליעד חיסול, אבל גרם לו להחזיר מלחמה * האישום? רצח בנסיבות מחמירות – העבירה הכי חמורה במדרג עבירות ההמתה

הרצח כפי שנקלט במצלמות רחוב יפת ביפו. מימין היורים, משמאל הקורבן עם שקית הבשר (זיהוי פלילי משטרת ת"א)

באמצע חודש יולי, חוסין בודא (23) נורה למוות ביפו.
חודש מאז תחילת החקירה הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד ארבעה נאשמים ברצח בנסיבות מחמירות – העבירה הכי חמורה במדרג עבירות ההמתה (16 אוגוסט).

ארבעת הנאשמים הצעירים הם:
סולימן סכחפי (20)
אדם אבו שנדי (23)
עלי עאיש (20)
מוסטפה אבו לסאן (23)

ב-15 ליולי סמוך ל-19:35 התקבל דיווח על פצוע באירוע ירי ברחוב יפת.
חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו למרכז הרפואי וולפסון בחולון צעיר במצב אנוש עם פציעות חודרות תוך כדי פעולות החייאה, אולם חרף מאמצי הרופאים מותו של הפצוע נקבע.

כאשר התבררה זהות הנרצח החלו בימ"ר ת"א לאסוף מודיעין והתברר להם כי הוא נרצח בגלל הקרבה שלו לאחת ממשפחות הפשע ביפו, שאחד מבניה התעמר בצעיר יפואי אנונימי יחסית שסירב להבליג על כך וירה בו.
גם במשפחת הפשע סירבו להבליג והחלו במצוד אחר היורה, מי שלימים יוגדר כנאשם מספר 1, סולימן סכחפי.
לפי מידע שהגיע ל"פוסטה", עכשיו התפתח מצוד דו צדדי בין שתי הקבוצות, סכחפי וחבריו חמקו מפגיעות ובמקביל חתרו למגע כדי לפגוע בקבוצה היריבה, והפור נפל על חוסין בודא.

לפי כתב האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז תל אביב, הנאשמים סכחפי ואבו שנדי קשרו קשר לרצוח את בודא, ולשם כך נפגשו לילה לפני הרצח בביתו של סכחפי ביפו. הם לבשו אפודי מגן ובגדים ארוכים, והצטיידו באקדחי ברטה וגלוק, ובקסדות. אחד מהאקדחים, כך נטען, נגנב בחודש פברואר 2006 מבית ברמת גן, והגיע איכשהו לידיו של אבו שנדי ביפו 2024.
בכתב האישום נטען כי השניים נסעו ברחובות יפו רכובים על קטנוע איקס-מקס בניסיון לאתר את בודא, אך לא הצליחו וחזרו הביתה.

עוד נטען, כי למחרת בערב ה-15 ביולי, הצטרפו לתוכנית עאיש ואדם נוסף, אז סוכם כי האדם הנוסף וסכחפי יאתרו את בודא ויהרגו אותו, בעוד שאבו שנדי ועאיש ימתינו להם בבית, ישמידו ויעלימו את הראיות.
הפרקליטות טוענת כי גם הפעם הצטיידו סכחפי והאחר באפודים, אקדחים וקסדות, והפעם הם איתרו את בודא באטליז ברחוב יפת.
ב-19:35 הם התמקמו בפתח האטליז, נטען, וכאשר בודא יצא מהאטליז אוחז בשקית הגיחו לעברו סכחפי והאחר על הקטנוע, הם ירו בו מטווח קצר ארבעה כדורים ונמלטו תוך שהם משליכים את האקדחים בפחי אשפה בקרבת ביתם. את האפודים, נטען, הם שרפו כדי לשבש את החקירה.

לפי כתב האישום, בשלב זה הצטרף לחבורה אבו לאסן, שסייע להשמיד ראיות, בין היתר את הבגדים והקסדות אשר שימשו את המחסלים.
בהמשך לפעולה המבצעית חלק מהנאשמים נסעו לצימר בנווה ימין, שם הם נעצרו למחרת יום הרצח.
כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד לפי חלקו, רצח בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לביצוע פשע, ניסיון רצח, שיבוש הליכי משפט, השמדת ראיה והחזקת נשק.

מלבד כתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים.
מהבקשה עולה כי בתיק החקירה יש צילומי מצלמות אבטחה שתיעדו את שני רוכבי האופנוע מבצעים את הרצח, ומצלמות נוספות המתעדות את הנאשמים מבצעים פעולות הקשורות לרצח.
עוד נתפסו בידי החוקרים, תוצרי חדירה לטלפונים התומכים במיוחס לנאשמים ופלט איתוראן שמיקם את הקטנוע בזירת האירוע.

זאת ועוד, בתיק יש חוות דעת של זיהוי פלילי ומומחה נשק לגבי אותנטיות הצילומים שבהם תועדו הנאשמים עם כלי נשק.
מהבקשה עולה עוד, כי הנאשמים שמרו בחקירותיהם על שתיקה גורפת ומתמשכת.

לפי בקשת המעצר, לנאשמים סכחפי, אבו שנדי ו-עאיש אין עבר פלילי, בעוד שלאבו לסאן הרשעה קודמת בעבירות סמים משנת 2023.
בית המשפט הורה להאריך את מעצרם של הנאשמים, המיוצגים על ידי עו"ד מחמוד נעאמנה ועו"ד מיכל קורן.
הסנגורים בקשו 45 ימים ללימוד חומר הראיות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *