בחודש יוני אשתקד דווח על גל מעצרים שביצעו שוטרי היחידה המרכזית במשטרת מחוז תל אביב, בעקבות הפעלת סוכן סמוי, אזרח מפונה מהדרום אשר ביצע עסקאות לרכישת סמים במרכז הארץ.
הסוכן הופעל במשך חצי שנה וביצע עסקאות בהן רכש קוקאין, MDMA, דוקטור וסמים נוספים במשקל עשרות גרמים בכל פעם תמורת עשרות אלפי שקלים.
עם תום ההפעלה, בוצעה פשיטה על בתיהם של 33 חשודים ברחבי הארץ, ובוצעו חיפושים ומעצרים.
בין העצורים בפרשה היו גם שלושת הנאשמים הבאים:
אליהו זנגי (33) מבת-ים.
אוהד שילר (50) מתל אביב.
שלום שמש (23) מפתח תקווה.
בכתב האישום נטען כי זנגי ושילר מכרו לסוכן MDMA במשקל של כ-99 גרם תמורת 7,350 שקל.
עוד נטען כי זנגי ושלום מכרו לסוכן כ-100 גרם קוקאין תמורת 22,500 שקל.
התשתית הראייתית נגד הנאשמים התבססה על עדויות הסוכן, תיעוד שיחות והתכתבויות, הקלטות מהמפגשים, מעקבים וראיות נוספות.
גזר הדין האחרון בעניינו של שלום שיוצג על ידי עו"ד קובי בן שעיה, ניתן לאחרונה.
הנאשם הורשע על ידי השופטת נעה תבור בעבירה של עסקה אחרת בסם בצוותא.
במסגרת הסדר טיעון שסוכם בין הצדדים, נוכח קשיים ראייתיים בתיק עליהם הצביעה ההגנה, הוטל על הנאשם עונש מאסר של 11 חודשים וקנס של 10,000 שקל. מעונש זה ינוכו ימי מעצרו – כארבעה חודשים.
לפני מספר חודשים נגזר גם דינו של אוהד שילר לשנתיים מאסר, לאחר שהורשע בגין סחר בסמים והחזקת סמים שלא לצריכה עצמית.
גם זנגי הגיע להסדר טיעון, הורשע בעבירות של תיווך וסחר בסמים בתיק זה, ובנוסף הודה בעבירות דומות בתיקים אחרים שצירף. ככל הידוע, דינו טרם נגזר.



