פרשת טובא-זנגריה 2: חשד שחברת שמירה גבתה דמי חסות בהיקף של יותר מ-11 מיליון שקל

שתף כתבה עם חברים

המשטרה טוענת כי "קרובי משפחה של אנשים שנכלאו הקימו חברה חדשה ואט אט החלו לגבות דמי חסות מ'לקוחות' של חברות השמירה שפעילותן חוסלה על ידי המשטרה בשנת 2017"

מפקד מחוז צפון, ניצב שמעון לביא

בחודש יוני 2017 החליטה הוועדה לרישוי חוקרים פרטיים ושירותי שמירה במשרד המשפטים, באופן חריג, לשלול את רישיונן של חמש חברות שמירה בצפון. החלטה זו התקבלה בעקבות פרשת טובא-זנגריה, שבשיאה הוגש כתב אישום חמור נגד מספר אנשים שהואשמו בסחיטה באיומים, הלבנת כספים והוצאת חשבוניות פיקטיביות בשווי עשרות מיליוני שקלים.

כעת טוענת המשטרה כי "קרובי משפחה של אנשים אשר היו מעורבים בפרשה ההיא ונכלאו בשנת 2017, הקימו חברה חדשה וביולי 2018 – לאחר שקיבלו אישור להפעלת חברת שמירה – החלו אט אט לגבות דמי חסות מאותם 'לקוחות' של חברות השמירה אשר פעילותן חוסלה על ידי המשטרה בשנת 2017".

משטרת מחוז צפון הודיעה היום כי סיימה חקירה מורכבת אשר לוותה על ידי הצוות הכלכלי בפרקליטות המחוז, נגד שלושה תושבי טובא-זנגריה, בחשד שהפעילו חברת שמירה פיקטיבית. להערכת המשטרה, חברה זו גבתה דמי חסות בסך של יותר מ-11 מיליון שקל מעשרות עסקים באזור הצפון. חשודים אלה זומנו בימים האחרונים לשימוע לפני הגשת כתב אישום.

"בשל מגבלות החוק באשר לעבירת גביית דמי החסות – שבגינם יזמה משטרת ישראל שינוי בחקיקה בשיתוף הפרקליטות – החוקרים פעלו בליווי הפרקליטים על מנת לאסוף תשתית ראייתית לעבירות מרמה שביצעו חברות השמירה, ביניהן קבלת דבר במרמה, עבירות הלבנת הון, שימוש במסמך מזויף ועבירות בתחום התאגידים ועבירות לפי פקודת מס הכנסה", אומרים במשטרה.
בחקירה המסועפת לקחו חלק 20 חוקרי משטרה המתמחים בתחום הכלכלי. בשיתוף חוקרי מס הכנסה נחקרו עשרות עדים ובוצעו מאות פעילויות חקירה. מהחקירה עלה כי החשודים קיבלו אישור להפעלת חברת השמירה ממשרד המשפטים ומשרד העבודה לאחר שנעזרו בשלד של חברה קיימת שהוקמה על ידי אחד החשודים, אדם ללא עבר פלילי, ותוך מתן הצהרות כוזבות והצגת מצגי שווא.

חוקרי המשטרה התרכזו באופן קבלת האישור להפעלת החברה, ההכרחי על מנת לקיים את פעילות גביית דמי החסות, בכך שהוא מאפשר לבעלי העסקים להצדיק את הוצאת הכספים נגד חשבונית "חוקית" ואף מספק את חברות הביטוח המבטחות את בתי העסק. כמו כן התרכזו החוקרים במהלך החקירה בעבירות כלכליות הקשורות להפעלת החברה והוצאת הכספים ממנה על ידי החשודים, תוך ביצוע עבירות שונות בתחום התאגידים והעלמות מס.

מפקד מחוז צפון, ניצב שמעון לביא: "אנו נאבקים בתופעת גביית דמי החסות בצפון בכל הכלים העומדים לרשותנו, פעילות חקירה כנגד חשודים וארגונים, פעילות משותפת עם הישובים באבטחה ומניעת פשיעה חקלאית, וגם בתחום החקיקה. עד כה, לתופעת גביית דמי החסות לא ניתן מענה הולם בחקיקה, עובדה שהקשתה רבות על פעילות המשטרה. אך אף על פי כן, כמו שרואים בחקירה זו, אנחנו לא מחכים ומצאנו את הדרכים לבסס תשתית ראייתית כנגד העבריינים בעבירות עקיפות כדי להביא לחיסול פעילותם והעמדתם לדין. אני מקווה ששינוי החקיקה המבוקש יקודם במהירות ויאפשר למשטרה ולמערכת אכיפת החוק לפעול בצורה יעילה הרבה יותר כנגד התופעה, תופעה אשר השתרשה באוכלוסיות ואזורים מסוימים במשך עשרות שנים".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *