
שני גיסים מראשון לציון נעצרו בחשד למעורבות בגידול כ-102 ק"ג קנאביס (ברוטו) בדירה ברחוב רוטשילד בעיר.
השניים – רון שמעון בכר (28) וליאור אליהו (30) – נעצרו לאחר חיפוש שהתבצע בדירה עם צו שהתקבל בעקבות מידע מודיעיני. מלבד שתילי קנאביס אותר במקום ציוד רב ששימש לגידול סמים ועלה חשד לגניבת חשמל לצורך תפעול המעבדה.
בכר נתפס לבדו בתוך הדירה, כשעל ידו כפפה חד פעמית. בחקירתו טען כי הגיע למקום על מנת לבקר אדם אחר ולא ידע שבדירה מגדלים סמים. אליהו נתפס בחדר המדרגות של הבניין, כשדברי בלשי המשטרה, התנהגותו עוררה חשד. בהמשך התברר גם הקשר המשפחתי בין השניים, הגם שאף הוא מרחיק את עצמו מידיעה או קשר לגבי המעבדה.
השניים, המיוצגים על ידי עו"ד יצחק איצקוביץ', הובאו לבית משפט השלום בראשון לציון, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם בשבוע, תוך שייחסה להם עבירות גידול והחזקת סמים, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו וגניבת חשמל. בתום דיון ראשון, השופט טל ענר קבע כי קיים חשד סביר ביחס לבכר והאריך את מעצרו בחמישה ימים, עד 24 באפריל.
לגבי אליהו קבע השופט כי נוכחותו במקום מעוררת תמיהה, גרסתו אינה מעוררת אמון, ונראה כי הקשר שלו למקום ולבכר אינו מקרי. עם זאת קבע השופט כי בשל תפיסתו מחוץ לדירה, החשד כלפי אליהו בעוצמה נמוכה יותר, ועל כן הורה השופט על שחרור החשוד למעצר בית ובתנאים מגבילים נוספים.
אתמול ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו של בכר בשנית (24 אפריל), ולהאריך את תנאי השחרור המגבילים שהוטלו על אליהו.
השופט ענר קבע בתום הדיון: "מעיון בתיק החקירה נראה שהחקירה לא קודמה מאז הארכת המעצר הקודמת וממילא לא התחזק החשד". לפיכך הורה השופט על שחרורו של בכר למעצר בית עד 28 באפריל ובתנאים מגבילים נוספים. עד מועד זה הוארכו גם התנאים המגבילים של אליהו. השופט הנחה את המשטרה לעשות מאמץ לסיים את פעולות החקירה הנדרשות עד מועד זה.











