אישום: בדואים מהנגב חטפו ירקנים פלסטינים, ירו באחד והשליכו שני ביער

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות טוענת כי הנאשמים דרשו מהאחים בעלי החנות תשלום פרוטקשן עבור שמירה. חשוד נוסף נמצא בבריחה

אילוסטרציה: Max Kleinen מאתר Unsplash

לבית המשפט המחוזי בבאר שבע הוגש כתב אישום נגד שני מוכרים למשטרה מהפזורה הבדואית בנגב, המייחס להם עבירות חטיפה ואלימות על רקע סכסוך עסקי (7 מרס).

ב-19 בינואר התקבל דיווח במשטרה על פצוע ירי שפונה ממרפאה מקומית בישוב אום בטין למרכז הרפואי סורוקה כשהוא במצב קשה וכשנשקפת סכנה לחייו. שוטרי תחנת עיירות פתחו בחקירה ראשונית ממנה עלה כי הקורבן ואחיו, תושבי הרשות הפלסטינית, נחטפו על ידי שלושה חשודים תושבי אום בטין, על רקע סכסוך בין הקורבן לחוטפים.

צוות החקירה המיוחד שהוקם בתחנת עיירות אסף ראיות וממצאים וביצע פעולות חקירה נוספות שבמהלכן נודעה זהותם של שני חשודים – סאמר ועלא אבו עסא, בשנות ה-30 לחייהם. הם נעצרו ימים ספורים לאחר האירוע ומעצרם הוארך מעת לעת, עד להגשת כתב האישום כאמור.

מכתב האישום עולה כי במועדים הרלוונטיים הגיע ראלב אבו עסא (לפי המשטרה, הוא בבריחה) לחנות ירקות בבעלות משפחת הקורבן ביישוב לקיה, דרש ממנו כספים או מוצרים, ואף נטל מוצרים תוך שציין כי זה בתמורה לשירותי שמירה שהוא מספק לחנות.
בהמשך, כך נטען, הנאשמים הצטיידו בג'יפ ובאקדח טעון עם מחסנית לצורך חטיפת הקורבן. נטען כי בבוקר ה-19 בינואר הגיעו הנאשמים וראלב לאזור העסק, כשהאחרון נוהג ברכב. הם נכנסו לחנות, ולפי האישום דרשו משני האחים בעלי החנות לצאת וללכת לכיוון הרכב על מנת לשוחח עימם.

מכתב האישום עולה כי לאחר שהמתלוננים נעתרו, הם הוכנסו בכוח לרכב, ובמקביל הורה ראלב לעלא להיכנס לחנות ולירות באחיהם של הקורבנות. נטען כי הוא נכנס לעסק אבל לא הבחין באח, אולם גנב מהקופה 2,000 שקל וחזר לרכב.

לפי כתב האישום, במהלך דין ודברים בתוך הרכב הוכה אחד מבעלי החנות באקדח, ולאחר מכן הוא נורה מספר פעמים ברגליו ובבטנו. אחיו ביקש לפנותו לבית חולים, אך החוטפים התעלמו מבקשותיו. לפי כתב האישום, הרכב נסע נסיעה קצרה עד צומת אבו כף, שם הושלך הפצוע מחוץ לרכב כשהוא מתבוסס בדמו ומחוסר הכרה.

הפרקליטות טוענת כי החוטפים סירבו לבקשת אחיו של הפצוע לרדת מהרכב, ולקחו אותו לשטח מיוער, שם שחררו אותו. "כשהגענו למרפאה ראינו את הפצוע, גבר כבן 30 עם פציעה חודרת בגופו כשצוות המרפאה מעניק לו טיפול רפואי", סיפר פרמדיק מד"א אלון אינסוא, שהגיע למרפאה אליה פונה הפצוע, "המשכנו את הטיפול שכלל עצירת דימומים, חבישות ומתן תרופות, ופינינו אותו להמשך טיפול בבית החולים כשמצבו קשה".

כתב האישום מייחס לנאשמים עבירות חטיפה לשם חבלה חמורה, חבלה בכוונה מחמירה, נשיאת נשק וגניבה. התשתית הראייתית נגדם מתבססת על עדויות הקורבנות ואחיהם, עימותים שבוצעו עם הנאשמים, עדויות שוטרים ועוד.
הנאשמים, שמיוצגים על ידי עו"ד עידו פורת, מכחישים את המיוחס להם. לצד כתב האישום הוגשה בקשה למעצרם עד תום ההליכים. מהבקשה עולה כי בעברו של סאמר עבר בעבירות נשק וגניבה, בעוד שעברו הפלילי של עלא התיישן.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *