העליון: בחירות חוזרות בכפר מנדא עקב חשד לשוחד לקבלן גינון באצטדיון הכדורגל

שתף כתבה עם חברים

ערעור ראש המועצה עבד אל חלים על ביטול תוצאות הבחירות מ-2018 – נדחה. בחירות חוזרות ייערכו עוד החודש

התיק נגדו נסגר. ראש המועצה מואנס עבד אל חלים

נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, דחתה את בקשת ראש מועצת כפר מנדא, מואנס עבד אלחלים, לערוך דיון נוסף בערעור על פסילת תוצאות הבחירות בישוב. בכך נקבע סופית כי תוצאות הבחירות מאוקטובר 2018, בהן גבר עבד אלחלים על ראש המועצה הקודם עלי זידאן ב-26 קולות בלבד (!), יבוטלו. בחירות חוזרות בכפר מנדא ייערכו בתוך שבועיים, ב-22 בפברואר.

זידאן ניהל מאבק משפטי במשך שלוש שנים לביטול תוצאות הבחירות בטענה לשוחד בחירות שהציע לכאורה יריבו, ראש המועצה המכהן, למשפחות וגורמים רבי השפעה בישוב. בנובמבר 2020 פרקליטות מחוז חיפה הגישה כתבי אישום נגד 11 ממקורביו ותומכיו של ראש המועצה עבד אלחלים, בגין שוחד בחירות. נגד עבד אלחלים עצמו התיק נסגר. המשפט הפלילי נגד המקורבים עדיין לא החל.

במקביל, התנהלו ההליכים המנהליים לפסילת הבחירות בעקבות עתירת זידאן, שיוצג על ידי עורכי הדין גלעד שר ועידו בלום. ביולי 2021 קיבל בית המשפט המחוזי בחיפה את טענותיו של זידאן והורה על קיום בחירות חוזרות. עבד אלחלים הגיש ערעור לעליון באמצעות עו"ד יעקב בורובסקי.

מפסקי הדין עולה כי העילה המרכזית לקיום בחירות חוזרות בישוב נעוצה בחשד לקניית קולות לכאורה לטובת ראש המועצה שניצח, תמורת הענקת עבודות שִׁזְרוּעַ (זריעה מחדש) באצטדיון הכדורגל המקומי.

לפי אחד מכתבי האישום שהוגשו בפרשה, הקבלן אחמד עבדאללה העוסק בעבודות גינון, פנה לשני המתמודדים והציע לכל אחד מהם עסקה: בתמורה לתמיכת משפחתו בבחירות, העסק שבבעלותו יבצע את השזרוע באצטדיון. בכתב האישום הפלילי צוין כי ההצעה נדחתה על ידי שני המתמודדים.
אולם, בהליך המנהלי לבירור העתירה של זידאן, אשר ביקשה לפסול את תוצאות הבחירות, קבע בית המשפט המחוזי לאחר שמיעת עדויות בדלתיים סגורות ובהליך חסוי, כי הוכח ש"ניתנה הנחיה" לבני משפחת הקבלן להצביע עבור עבד אלחלים – מתוך "הבנה" שהוא יסייע לעבדאללה לקבל עבודות גינון. זאת, אף שלא הוכח כי ראש המועצה הוא שנתן בעצמו לקבלן הבטחה חד-משמעית בנושא. בית המשפט המחוזי הסתמך בעניין זה על חומרי חקירה מהתיק הפלילי, ועל חומרים נוספים.

בערעור ראש המועצה לבית המשפט העליון קבע השופט עוזי פוגלמן כי חומר הראיות מלמד לכאורה "ברמת ההוכחה הנדרשת להליך (שאינו פלילי)" כי תגובת עבד אל חלים הובילה את הקבלן לסברה שניתנה הבטחה, והקבלן פעל לממש את חלקו בהבטחה באמצעות חלוקת קולותיהם של בני משפחתו.
כאמור, השבוע דחתה הנשיאה חיות את בקשת עבד אלחלים לדיון נוסף.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *