
היחידה המרכזית במשטרת מחוז מרכז ניהלה בשבוע האחרון חקירה מואצת במישור הסמוי, בחשד לעבירות סחיטה כלפי איש העסקים עמוס לוזון.
בין היתר נחקרו אירועים של הפעלת אמצעי לחץ על ידי מספר חשודים, כולל תיעוד בחצרו הפרטית והפצת תכנים בניגוד לחוק, וכן חשד לירי לעבר בית ילדיו.
האירועים הועברו לחקירה בימ"ר מרכז, שהפעילה את כלל האמצעים לשם חשיפת זהות החשודים שנעצרו – שני תושבי כפר שמריהו, האחד בן 28 והאחר צעיר שמשפחתו במקור מכפר ברא, שהסתדרה ועברה ל"שכונת המיליונרים" של היהודים, שם נפגש עם בן המיליונר האחר.
עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, בלשי הימ"ר עצרו את החשודים במשרדי היחידה במחוז מרכז, לצד חיפוש ותפיסת ממצאים.
בקשת המעצר הוגשה לבית המשפט בראשון לציון, אך נשיא בית המשפט מנחם מזרחי באישור נשיאת העליון אסתר חיות קבעו שיש מניעה לדיון בתיק על ידי שופטי בית המשפט בראשון לציון – והעבירו את התיק לבית משפט השלום בתל אביב. בהמשך התברר כי חשוד שלישי שנעצר בפרשת הסחיטה – קטין – הוא בנו של שופט בית משפט במחוז מרכז.
לשני הצעירים והקטין מיוחסות סחיטה באיומים עקב דרישה כספית, פגיעה בפרטיות והטרדה מינית, עקב הפצת הסרטון המתעד קיום יחסים.
לבקשת הסנגורים, נתן השופט שאול אבינור צו איסור פרסום על שמות החשודים עד החלטה אחרת. המשטרה אישרה כי החשודים אינם קשורים לאירועי ירי לעבר בני משפחת לוזון, אלא רק לאירועי הפצת הסרטון.
עורכי הדין תמיר סננס ושחר חצרוני ממשרד נוי סננס שפרלינג חצרוני מייצגים את אחד החשודים, אשר לו המשטרה מייחסת את צילום הסרטון שתועד בבריכת ביתו של לוזון.
עו"ד סננס אמר כי הסרטון לא צולם לשם סחיטה ואין ראיה כזו, אלא מתוך יצר סקרנות, מאחר והבריכה בחצר ביתו של לוזון לדבריו חשופה בעין לעוברי אורח סקרנים. לדבריו, המשטרה יודעת לפי הראיות למי עבר הסרטון, ולחשוד אין שום קשר לניסיון הסחיטה.
"תציג לבית המשפט ניצוץ ראיה שהחשוד כאן מעורב בסחיטה", אמר עו"ד סננס.
נציג המשטרה הגיב כי "התיק נחקר במכלול של ארבע עבירות – גם הטרדה מינית ופגיעה בפרטיות".
עו"ד סננס: "מדובר באדם ללא עבר פלילי, בן 28, בן טובים, מתנדב בקהילה, מדריך בהתנדבות ועובד בחברה גדולה. אין לו שום קשר עברייני לסחיטה באיומים. החשוד מסר את כל הידוע לו אבל הוא לא קרוב ולא מעורב עם עוסקים בסחיטה".

סנגוריו של החשוד השני, אמרו כי מרשם קיבל את הסרטון האינטימי בווטסאפ מאחרים. הסרטון הסתובב ועבר בין אנשים בכפר שמריהו וארסוף, מקום מגוריו של לוזון, וגם חשוד זה טוען שאין לו קשר לסחיטה.
הסנגורים טענו כי "עמוס לוזון ככל הנראה קיים יחסי מין עם בחורה בבריכה שלו. אדם אחר תיעד את האירוע. אותו סרטון הופץ בקרבת חברים באזור כפר שמריהו והסביבה. החשוד כאן בחור צעיר, קיבל את הסרטון כמו כולם. אדם אחר שהוא גם מהחבורה, ביקש מהחשוד שיעביר לו את הסרטון והחשוד העביר לו. זה פסול, זה לא יפה ולא נאה אבל הוא עשה את זה, ספק אם מדובר בעבירה. אותו אחר יצר קשר עם הבן של מר לוזון וככל הנראה ניסה לעשות מעשה, כאשר החשוד כאן לא יודע דבר על העניין".
לדברי הסנגורים, החשוד נעצר ונחקר אתמול 7 שעות, בסופן נלקח לתחנת כפר סבא "אולי כדי לשבת עם מדובבים", והיום הובא להארכת מעצר.
נציג המשטרה אישר כי "התמונה עדיין לא נהירה" בנוגע למי ביצע מה.
השופט אבינור אמר כי "על פני הדברים, קיים חשד סביר נגד החשודים. למעשה, הדברים אף עולים מתוך דברי אחד החשודים עצמו בחקירתו". עם זאת, השופט דחה את בקשת המשטרה להארכת מעצר של עשרה ימים ואמר כי "פעולות החקירה אינן דורשות את התקופה הנדרשת, וציפיית בית המשפט כי החקירה תתקדם באופן משמעותי".
מעצרם של שני הצעירים הוארך ביומיים בלבד, עד יום חמישי 10.8. השופט אמר כי מאחר ומדובר בחשודים צעירים ללא עבר פלילי, ייאסר פרסום פרטיהם בשלב זה.
עורכי הדין שחר חצרוני ותמיר סננס מסרו לאחר הדיון: "לחשוד אין כל קשר לארוע הסחיטה, זאת עובדה שברורה כבר כעת ולא תשתנה עם סיומה של החקירה. אנחנו בטוחים כי הוא ישוחרר בקרוב לביתו".
הקטין יובא להארכת מעצר מחר.
עדכון (10 אוגוסט)
לכתבה על הארכת מעצרם של החשודים היום – לחצו כאן.










