
רשות המסים עצרה עמיל מכס המייצג יבואנים בחשד שקשר קשר עם יבואן ישראלי, על מנת לייבא לארץ מוצרים על שם היבואן, כאשר בפועל הועברו אותם מוצרים ללקוחות בשטחי הרשות הפלסטינית.
בזכות הצגתם כמוצרים שיובאו על ידי יבואן ישראלי, הצליח עמיל המכס להעביר את המוצרים לשטחי הרשות, תוך התחמקות מהליכי בדיקה ביטחונית ומהליכי תקינה שונים.
ראשיתה של החקירה לפני כחודש, כאשר נתפסה בנמל אשדוד מכולה על שם חברת ברק תאורה ש.ב עיצובים, אשר הוצהר כי היא מכילה מושבים. בבדיקה התגלה כי המכולה מכילה אלפי קרטונים של סיגריות, החייבות במס בסכום של כ-13 מיליון שקל.
בעקבות גילוי ניסיון ההברחה נעצר בעל החברה, היבואן שמשון ברק מיבנה, ונפתחה חקירה שממנה עולה החשד כי עמיל המכס שייצג את החברה, אלון שינה מבני ברק, מעורב בהעברתן של מספר מכולות בחודשים האחרונים, כאשר הייבוא נרשם על שם ברק, בעוד שבפועל סופקו אותן מכולות לכאורה ללקוחות בשטחי הרשות הפלסטינית.
שינה וברק חשודים בסיוע להברחה, הגשת מסמכים מזויפים, הטעיית עובדי מכס ועבירות על חוק מע"מ. את עמיל המכס מייצגים עורכי הדין רעות רחמן וגיל נדל.
לבקשת מחלקת חקירות מכס ומע"מ, בית משפט השלום בראשון לציון הורה על שחרורם בתנאים מגבילים.









