ראש מועצת ריינה הורשע בתקיפת אשתו במהלך חופשה בספא

שתף כתבה עם חברים

אשתו של ראש המועצה סירבה להתלונן, אך עובדי מלון בים המלח היו עדים לתקיפה. במסגרת הסדר טיעון, הוגש כתב אישום מתוקן

ג'מיל באסול (צילום: אתר המועצה המקומית ריינה, ללא קרדיט)

בית משפט השלום בבאר שבע הרשיע את ראש מועצת ריינה, ג'מיל בסול (59), בתקיפה סתם של אשתו (20 מרס).

נגד ראש המועצה הוגש כתב אישום, לאחר שתקף את אשתו במהלך חופשה במלון בים המלח, כאשר היו במתחם הספא. לפי כתב האישום שהוגש לפני שלוש שנים, במהלך ויכוח עם אשתו ולעיניהם של עובדי המלון, ראש המועצה חבט במכת אגרוף בפניה. כתוצאה מהתקיפה, נטען, נגרמה לבת הזוג חבלה של ממש ודימום.

מי שזימנו את המשטרה למקום הם קב"ט המלון ועובדיו, אך אשתו של ראש המועצה סירבה להגיש תלונה ולשתף פעולה. לאחר הגשת כתב האישום, ראש המועצה שיוצג באותו שלב על ידי עו"ד מוחמד רחאל, שוחרר בתנאים מגבילים.

במהלך שמיעת הראיות במשפט, עדת תביעה שנכחה במלון והיתה עדת ראייה למה שאירע, לא התייצבה לעדות. כתוצאה מכך, הפרקליטות הגיעה להסדר טיעון עם ראש המועצה, שרק בחודש שעבר נבחר בבחירות המקומיות לקדנציה נוספת.
במסגרת ההסדר ועקב הקשיים הראייתיים, כתב האישום תוקן ובסול הודה והורשע בעבירה של תקיפה סתם, בכך שדחף את אשתו בניגוד לטענה הראשונה על מכת אגרוף.

לפי גרסת ראש המועצה כפי שהובאה בבית המשפט, ביום האירוע הוא היה יחד עם אשתו במלון בים המלח, והם חגגו את יום הולדתה, יחד עם זוג חברים נוסף.
"חלק מהמתנה" היה טיפול במתחם הספא של המלון. אבל באותם ימים, באוגוסט 2020, השתוללה גם מחלת הקורונה בארץ, וראש המועצה עסק במקביל בתיאומים של ענייני המועצה ודיבר בטלפון עם מפקד מחוז צפון במשטרה על ההגבלות בישוב.

לטענת ראש המועצה, "הדבר לא מצא חן בעיני אשתו, כי הם באו לחגוג ולא להתעסק בדברים אחרים, ולכן בזמן שהוא היה עסוק בטלפון, אשתו ניסה למשוך את הטלפון מידיו, ובאינסטינקט אוטומטי הוא משך את הנייד בחזרה ודחף אותה".

ראש המועצה טען כי קב"ט המלון הוא שזימן את המשטרה, ולולא התערבותו הארוע היה נגמר בלא כלום.
"אני מצטער על מה שהיה", אמר היום בסול בבית המשפט. "למרות שהיתה לאשתי חגיגה ליום הולדתה, הרבה דברים קרו אחרי זה. היום היחסים בינינו נהדרים. אנחנו נשואים 27 שנים. חזרנו, ואישה מוכה לא תקרא לבעלה ולא תסלח לו גם אחרי שנה".

נציג הפרקליטות אמר לבית המשפט כי תיקון כתב האישום לעבירה של תקיפה סתם ודחיפה, נובע כאמור מקשיים ראייתיים, וביקש לגזור על הנאשם עונש מאסר על תנאי וקנס של 10,000 שקל, או 100 ימי מאסר תמורתו.
סנגורו של הנאשם, עו"ד רמי שלבי, אמר לבית משפט כי יריביו הפוליטיים של ראש המועצה "יחפשו את פסק הדין הזה וינסו לפגוע בו ולהזיז אותו", ואף על פי כן קיבל עליו את ההסדר.
השופט אבישי כהן קבע כי על הנאשם יוטלו ארבעה חודשי מאסר על תנאי שיהיו בתוקף לכל עבירת אלימות נוספת במשך שלוש שנים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *