עובד לשכת התעסוקה באשדוד נעצר בחשד לשוחד

שתף כתבה עם חברים

נעצרה גם חשודה כמתווכת בין הפקיד לבין הפונים, שטוענת כי בסך הכל נתנה לפקיד מתנות פעוטות כגון בקבוקי שתייה

לשכת תעסוקה (צילום ארכיון להמחשה: יוסי זמיר, פלאש 90)

מיכאל גולדברג (65), עובד לשכת התעסוקה באשדוד, נעצר על ידי היחידה למאבק בפשיעה הכלכלית להב 433, בחשד שלקח שוחד כספי במשך מספר שנים מדורשי עבודה, ובתמורה קיצר את דרכם לזכאות בקבלת דמי אבטלה.
לצד גולדברג נעצרה גם נטליה קמנסקי לסינצ'בסקי, אשר לפי החשד שימשה כמתווכת בין הפקיד לבין הפונים. החשודה טוענת כי נתנה לפקיד לכאורה מתנות פעוטות כגון בקבוקי שתייה, וכי מבקשי הקיצבה היו זכאים ממילא לדמי אבטלה.

המידע הגיע למשטרה לפני מספר חודשים, ומאז נערכה חקירה סמויה. המשטרה ביקשה הארכת מעצר בשמונה ימים. גולדברג מכחיש את החשדות ולדברי סנגוריו, עורכי הדין שרון גלילי ודורית דגן, הוא עובד ציבור שנים רבות ולא דבק בו רבב. השופט גיא אבנון מבית משפט השלום בראשון לציון אמר כי על פי חומר החקירה "קם חשד סביר, ניתן אף לומר חשד בעל עוצמה משמעותית, הקושר את החשוד לעבירות המיוחסות לו בריבוי אירועים. העבירות המיוחסות לחשוד מקימות בראש ובראשונה עילת מעצר מסוג חשש לשיבוש הליכי חקירה, ואולם דומה שנפח ביצוע העבירות ופרק הזמן הממושך בו לכאורה התבצעו, מקים אף עילת מעצר מסוג מסוכנות כלכלית".

עו"ד יחיאל לאמש

עו"ד יחיאל לאמש המייצג את קמנסקי מסר בתגובה: "כפי שצוין מדובר במובטלים שהיו ממילא זכאים לדמי אבטלה. לפי החשדות מדובר, לכל היותר, במתן מתנות כמו בקבוק שתייה, כך שגם אם אכן ניתנה מתנה היא לא בעבור פעולה מסוימת של מקבל המתנה, אלא לכל היותר מחווה חברית שעלולה אולי להתפרש כאיסור לפי חוק המתנה אך בוודאי לא כפי מה שנחזה להיות בבקשת המעצר – עבירת שוחד".
מעצרם של החשודים הוארך עד יום חמישי (21 מאי).

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *