מרגש: נרקומנים אנונימיים שיפצו את הקבר של מונה זילברשטיין

שתף כתבה עם חברים

הדוגמנית והשחקנית המנוחה היתה ממייסדי תנועת "מכורים אנונימיים" בישראל אבל דווקא היא מתה ב-1988 ממנת יתר. אחד מחבריה: "היא כמו משה רבנו. הצליחה לגמול אלפי מכורים ולא זכתה להיות איתנו"

המצבה החדשה על קברה של מונה זילברשטיין

כבכל שנה בערב ליל הסדר, חבריה של מונה זילברשטיין התכנסו בבית העלמין בחולון לטקס אזכרה לציון יום השנה למותה של השחקנית והדוגמנית המנוחה. במהלך הטקס הבחין אחד מחבריה של זילברשטיין כי קברה מוזנח. עד מהרה עלתה יוזמה לערוך מגבית כדי לשפץ את הקבר ולחדשו.

זילברשטיין, ששיחקה בסרטי הקאלט "מציצים", "כץ וקרסו", "חגיגה לעיניים", ו"הגונב מגנב פטור", לצדם של שחקנים מפורסמים כמו אורי זוהר ואריק איינשטיין, היתה מכורה לסמים ועשתה מספר ניסיונות גמילה שלא צלחו. היא היתה זו ש"ייבאה" לישראל בכלל ולתל אביב בפרט את תוכנית הגמילה הייחודית "מכורים אנונימיים" (NA) ואת תוכנית 12 הצעדים שאומצה בארץ והתפתחה. מדובר בתוכנית טיפולית של קבוצות, שבה אפשר להגיע לטיפול באופן אנונימי.
במרס 1988 נפטרה זילברשטיין ממנת יתר של הרואין, בהיותה בת 40. חברים שהגיעו לדירתה מצאו אותה ללא רוח חיים במיטתה, כשלצדה מזרק וכפית.
חבריה של זילברשטיין מציינים עד היום, כי התוכנית הביאה למעשה פתרון למחלת ההתמכרות, ועד היום הם מבכים את העובדה שדווקא מי שעשתה יותר מכל במלחמה הזו, מתה כתוצאה מהתמכרותה.

מונה זילברשטיין בשנת 1988 (צילום: משה שי, פלאש 90)

כעת חבריה של זילברשטיין מתוכנית "מכורים אנונימיים" אומרים, כי התגייסו לשיפוץ הקבר מתוך כבוד ורצון להוקיר את מפעל חייה. "היא היתה זו שהביאה את הפתרון למחלת ההתמכרות", אומר אחד החברים, ואילו חבר אחר אמר: "מונה היא כמו משה רבינו. היא הצילה את עם ישראל והוציאה אותו מעבדות לחירות, אבל לא נכנסה בעצמה לארץ ומתה בליל הסדר. מונה הצילה אלפי מכורים ולא זכתה להיות איתנו".
בפוסט שפרסם אחד מחברי מעמותת "מכורים אנונימיים" הוא הודה לתורמים: "תודה לכל החברים היקרים שתמכו מכל הלב ואיפשרו לנו לכבד את מונה היקרה. בכך זכינו להחזיר לה במעט על כל מה שהיא עשתה בשבילנו".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *