בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד ניתן גזר הדין בעניינם של שי ג'נשוילי (31) וציון שמואל (32) בתיק ירי לעבר צ'יינג' במרכז ראשון לציון.
כתב האישום נגד הנאשמים, שניהם מוכרים למשטרה, הוגש באוגוסט אשתקד על ידי הפרקליטות, בתום חקירת משטרת ראשון לציון.
לפי כתב האישום, מסיבה שאינה ידועה הנאשמים קשרו קשר לבצע ירי לעבר צ'יינג' בבעלותו של א' ברחוב רוטשילד. לצורך כך הם הצטיידו במקלע קרלו (או נשק דומה לו) ובתחמושת תואמת. בנוסף נטען כי הם או מי מטעמם החליפו לוחית רישוי ברכב (או זייפו את מספר לוחית הזיהוי המקורית), על מנת להונות ולהקשות על זיהויו.
לפנות בוקר ה-23 ביולי 2023, כשהם מצוידים בנשק ובתוכו תחמושת תואמת, שמואל נהג ברכב הנושא עם הלוחית המזויפת כשלצדו יושב ג'נשוילי במושב הנוסע שליד הנהג. בהגיעם סמוך לצ'יינג', שמואל עצר את הרכב, בעוד שג'נשוילי הוציא את הנשק מהחלון וממרחק של מספר מטרים וירה ירייה אחת שפגעה בדלת הקדמית של העסק. הוא ניסה להמשיך בירי, אך בשל תקלה לא הצליח.
ג'נשוילי הבחין בשוטר שהגיע לאזור בעקבות הירי, ולכן רץ במהירות לרכב, והשליך לתוכו את הנשק דרך החלון. השוטר ניסה לעצור את ג'נשוילי, אך הוא נאבק בו ונמלט בריצה. במקביל, שמואל שיצא מהרכב הבחין בג'נשוילי בורח, ולכן חזר לרכב וברח בנסיעה פרועה ומהירה, כאשר הנשק בתוך הרכב.
בהמשך, השוטר ביצע סריקות באזור והבחין בג'נשוילי שנמלט בריצה. הוא הצליח לאחוז בו, אך ג'נשוילי השתחרר וברח. רק בהמשך הוא נתפס על ידי כוחות משטרה כשהוא מתחבא בתוך שיח.
שמואל שהמשיך בבריחה הגיע לבית ספר "כרמים" בראשון לציון, שם החזיר את מספר לוחית הרישוי המקורית לרכב והחביא את הנשק במקום לא ידוע. לאחר מכן נסע במונית לאשקלון, ולמחרת בבוקר חזר למקום והטמין בקרבת מקום מספר כדורי תחמושת.
כתב האישום ייחס לשניים עבירות זיוף סמיני זיהוי ברכב (בצוותא חדא), נשיאת נשק ותחמושת (בצוותא חדא), ירי מנשק חם באזור מגורים (בצוותא חדא) והפרעה לשוטר. שמואל הואשם גם בשיבוש הליכי משפט, בעוד שג'נשוילי הואשם גם בשתי עבירות התנגדות למעצר.
התשתית הראייתית נגד הנאשמים התבססה על צילומי אבטחה שתיעדו את הירי, בדיקת שרידי ירי שנערכה לנאשמים ולרכב, עדויות שנגבו וראיות נוספות. השניים, אגב, הכחישו את המיוחס להם ומסרו גרסאות שונות.
במסגרת דין ודברים בין הצביעו הסנגורים – ביניהם עו"ד אורי בן נתן שמייצג את ג'נשוילי – על קשיים ראייתיים מסוימים בנוגע לנשק שכאמור לא נתפס. לאחר הליך גישור הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן.
סופו של דבר, הנאשמים הודו והורשעו בעבירות נשיאת נשק וירי באזור מגורים, לצד עבירות של הפרעה לשוטר. ג'נשוילי הורשע גם בשתי העבירות של התנגדות למעצר.
הצדדים עתרו במשותף לעונש של 32 חודשי מאסר לשני הנאשמים.
השופטת מרב גרינברג הרשיעה את הנאשמים במיוחס להם וגזרה על כל אחד מהם את עונש המאסר עליו הסכימו הצדדים. זאת לצד מאסרים מותנים, קנס בסך 5,000 שקל ופיצוי בסך 5,000 שקל.











