"הסרט האילם" והסדר הטיעון של הכדורגלן לשעבר בתיק סחיטת עורך-דין

שתף כתבה עם חברים

אלי הרוש שהיה כדורגלן נבחרת הנוער הואשם יחד עם אביו ושניים נוספים בכך שהגיעו למשרדו של העורך דין והכריחו אותו באיומים לחתום על הסכם ויתור שיבטל פשרה במסגרתה המשפחה היתה אמורה לשלם 180 אלף שקל. בין ראיות התביעה היה צילום אבטחה אבל הוא לא כלל קול, ולכן כתב האישום תוקן

video
play-sharp-fill
בסרטון: תיעוד הפגישה בין הנאשמים לעורך דין במשרדו

קצת יותר משנה לאחר שהועמדו לדין על סחיטת עורך דין ואיומים לשרוף את משרדו, בבית משפט השלום בתל אביב הוצג הסדר טיעון בעניינם של ארבעת הנאשמים.

תזכורת: בחודש יולי אשתקד הגישה הפרקליטות, בתום חקירת משטרת מרחב איילון, כתב אישום נגד ארבעה:
אלי הרוש (28) מראשון לציון. לשעבר כדורגלן מבטיח בבני יהודה ת"א ונבחרת הנוער של ישראל.
שלמה הרוש (56) מראשון לציון. אביו של אלי.
יוסף פינחסוב (28) מרמלה.
ראזי אבו סייף (23) מראשון לציון.

מחקירת המשטרה עלה, כי המניע לסחיטה קשור בפיטוריו של שוהה בלתי חוקי שעבד אצל סבו של אחד הנאשמים. לאחר שנפטר הסב, ילדיו החליטו לפטרו ללא פיצויים, בטענה שעבד ללא אישורים בארץ ואינו זכאי לכך. העובד המפוטר החל בהליך משפטי לתביעת שכרו, ושכר את שירותו של העורך דין. בסיום התביעה, הצדדים הגיעו לפשרה לפיה הוא זכאי לפיצויים בסך 180 אלף שקל.

מכתב האישום המקורי עלה, כי אלי הרוש יצר קשר עם עורך דינם של שניים מהנאשמים, וביקש לתאם פגישה עם עורך דינו של העובד שפוטר, להסדיר את תשלום הפיצויים.
נטען כי לאחר תיאום הפגישה הגיעו הנאשמים למשרדו של העורך דין המתמחה בדיני עבודה, ונכנסו למשרדו, שם התיישבו הנאשמים הרוש ופינחסוב מול העורך, דין בעוד שאבו סייף עמד לצד דלת הכניסה למשרד.
לפי כתב האישום, אלי הרוש סגר את דלת הכניסה, רכן לעבר העורך דין ושאל היכן לקוחו (העובד המפוטר). כאשר זה השיב כי הוא אינו במשרד, נטען כי אלי הרוש איים לשחוט אותו ולשרוף את משרדו, ואילו שלמה הרוש הורה לעורך דין להכין מסמך שבו יירשם כי העובד שפוטר מוותר על תביעת הפיצויים וסכום הפיצוי, ובהמשך אלי הרוש איים שיטיל על העורך לשלם את הפיצוי בעצמו.
האיומים הובילו את העורך דין להורות לעובד משרדו לנסח כתב ויתור על הפיצויים, תוך ששלמה הרוש דורש ממנו להוסיף פרטים מסוימים לכתב הוויתור.

עוד נטען, כי אלי הרוש הורה לעורך דין ליצור קשר טלפוני עם העובד שפוטר, לעדכנו בכזב שסכום הפיצוי התקבל, ולהזמינו להגיע למשרד מיידית, כדי שהנאשמים "ישברו לו את העצמות ואת הברכיים וישחטו אותו".
לכתבה המלאה על הגשת כתב האישום המקורי – לחצו כאן

התשתית הראייתית נגד הנאשמים התבססה על עדויות שנגבו, תיעוד וידאו ממשרדו של העורך דין, והקלטת שיחה למוקד 100 המתעדת את דברי העורך דין.

סנגוריהם של הנאשמים – עורכי הדין ווליד כבוב וירון גיגי – הצביעו על קשיים ראייתיים בתיק, וטענו בין היתר כי אמנם קיים סרטון, אך מדובר ב"סרט אילם" שניתן לפירוש רב ורחב. לפיכך טענה ההגנה כי הודעת הקורבן אינה יכולה להוות ראיה יחידה.
נוכח טענות אלו ואחרות, הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרתו תוקן כתב האישום כך שאלי הרוש, המיוצג על ידי עו"ד כבוב, הואשם בעבירת איומים, בעוד ששלושת הנאשמים האחרים שמיוצגים על ידי עו"ד גיגי, הואשמו בסיוע לאיומים.

במסגרת ההסדר סוכם על העונשים הבאים:
– אלי הרוש יבצע שישה חודשי עבודות שירות ויוטל עליו מאסר על תנאי.
– שלמה הרוש יבצע שלושה חודשי עבודות שירות ויוטל עליו מאסר על תנאי.
– בעניינו של יוסף פנחסוב הצדדים יעתרו במשותף לעונש של עבודות לתועלת הציבור (של"צ) ומאסר על תנאי, בהתאם לשיקול דעת בית המשפט.
– לגבי ראזי אבו סייף הוסכם כי בטרם הטיעונים לעונש הוא יישלח לשירות המבחן לצורך עריכת תסקיר, ולאחר מכן תבקש התביעה עונש של של"צ ומאסר על תנאי, בעוד שההגנה תטען לפי שיקול דעתה, ותוכל גם לעתור לאי-הרשעה.
זאת ועוד, במסגרת ההסדר סוכם כי ישולם לקורבן העבירה, העורך דין, פיצוי בסך 50 אלף שקל.

עם הצגת ההסדר, השופט ירון גת גזר את העונשים המבוקשים על הנאשמים הרוש, בעוד שלגבי פנחסוב ואבו סייף נקבע כי הדיון יתקיים ב-7 באוקטובר, לאחר סיום ההידברות בעניינו של פנחסוב וקבלת תסקיר משלים בעניינו של אבו סייף.
עו"ד כבוב מסר בתגובה: "מרשי הינו שחקן נבחרת ישראל לשעבר, איש עסקים מצליח שמעולם לא הורשע בדין. מדובר בבחור צעיר נורמטיבי ומצליח שנקלע לסיטואציה של ויכוח קולני עם עורך דין אזרחי. הודאתו בכתב האישום שתוקן לקולא מסחיטה באיומים לאיומים בלבד מעידה על חפותו מעבירת הסחיטה ועל החשד שנעלם כלא היה".

השארת תגובה

2 תגובות על “"הסרט האילם" והסדר הטיעון של הכדורגלן לשעבר בתיק סחיטת עורך-דין”

  1. משפחה(צעצועים) לתפארת..בושה לבית משפט שנותן עונשים כאלו על צעצועי רחוב שבאים לעורך דין שעושה את עבודתו

    • חתיכת טמבל ,אם היית יודע את הסיפור שעומד מאחורי תביעת הבלוף והשקר ,היית מבין כמה השבחניק הזה עבד על המשטרה ומערכת המשפט.בתי משפט זבל,שנותנים גיבוי לשבחניקים.קיבל ממעסיקו שנפטר עשרות אלפי שקלים בחודש ,ובנוסף היה עושה עבודות פרטיות מהצד .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *