אישום: תושב סכנין ניסה לרצוח בדיר אל-אסד ונדרס על ידי הקורבן

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות טוענת כי הנאשם היה אחד משלושה יורים לעבר הרכב שבו נסע הקורבן יחד עם אחיינו בן ה-10. לאחר התקרית הנאשם נלכד על ידי תושבי הכפר והותקף קשות

זירת הירי בדיר אל אסד. הנהג דרס את היורה  (רשתות חברתיות)

פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד איבראהים טרביה (21) מסכנין, בטענה שניסה לרצוח את תושב דיר אל אסד ואת אחיינו בן ה-10 (14 מאי).
לפי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד יניב זוהר, בליל ה-18 באפריל נסעו הנאשם ושניים נוספים שזהותם אינה ידועה בטנדר גנוב עם לוחיות מזויפות, מאחורי הטנדר של הקורבן, בזמן שזה נסע לביתו בכפר. מכתב האישום עולה כי הם היו חמושים בשני אקדחים לפחות, רעלות לכיסוי פניהם, בגדים להחלפה, חומר דליק וכפפות.

נטען כי לאחר שהקורבן אסף בדרך את אחיינו בן ה-10, הנאשם ושותפיו החלו לירות על הטנדר שלו, בעוד שהוא הגן על אחיינו בגופו. בכתב האישום נטען כי בהמשך ירד אחד היורים מהרכב והחל להתקרב לטנדר של הקורבן תוך כדי יריות. על מנת למלט את עצמו מהיורים, הקורבן החל להאיץ ברכבו, פגע באחד היורים וברכב בו נסעו השלושה, וסטה לכביש סמוך. הוא נבלם בחומת בית ואילו רכבם של היורים התדרדר לתעלה ונתקע בעץ. תוך כדי ההתרחשות, לפחות 14 יריות פגעו בדלת הנהג.

הפרקליטות טוענת כי לאחר המקרה אחד היורים ניגש לרכב סמוך וחטף אותו באמצעות איומי אקדח על הנהג. המתנקש השני יצא מהטנדר בריצה וברח, ואילו הנאשם נתפס על ידי תושבי הכפר, שהיכו אותו וגרמו לו חבלות בראשו ובגופו.

לפי כתב האישום, כתוצאה ממעשי הנאשם והאחרים נגרם נזק כבד לטנדר, והקורבן נחבל ודימם כתוצאה משברי זכוכיות שניתזו אליו מחלון הרכב שנפגע והתנפץ.

כתב האישום מייחס לנאשם עבירות ניסיון רצח, עבירות נשק (החזקה, נשיאת והובלה), וחבלה במזיד.

לא מעט ראיות בתיק החקירה, ביניהן די-אן-איי על כרית האוויר ברכב הגנוב, על אף שהנאשם טען כי לא היה ברכב זה. בחקירתו הראשונה טען כי לא יודע היכן הגיע למקום בו נתפס, כמו גם פרטים נוספים. הוא שמר על זכות השתיקה לגבי חבריו לאירוע, וגם כאשר נשאל האם ירה על מישהו ומדוע הגיע לדיר אל אסד.

בהמשך טען הנאשם כי אינו מכיר אנשים מדיר אל אסד. בחקירתו השנייה טען כי הגיע לדיר אל אסד עם חברו, אך זה הכחיש לחלוטין את גרסתו וטען כי לא היה אתו בערב האירוע ולא נפגש איתו בחודש וחצי האחרונים.
בחקירה שלישית טען הנאשם כי הגיע למקום בטעות והיה בדרכו אל מחוץ לכפר אולם ברכב אחר ולא ברכב שממנו בוצע הירי.
בחקירה רביעית ומסכמת הנאשם טען שעבר במקום האירוע והותקף, אולם שתק כאשר עומת עם ממצא הדי-אן-איי, כמו גם בנוגע לפרטים אחרים הקשורים לניסיון הרצח.
סנגורו של הנאשם, עו"ד תומר נוה, מסר בתגובה: "טרם קיבלנו את חומרי החקירה. מדובר בכתב אישום שהוגש זה עתה. עם קבלת חומרי החקירה נגיב בצורה סדורה בבית המשפט".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *