הפרקליטות הציעה שמונה שנים בתיק רצח, הנאשם סירב ונשפט ל-21 שנים

שתף כתבה עם חברים

בעקבות קשיים ראייתיים שחשף הסנגור הציעה התביעה עונשי מאסר מופחתים, אבל הנאשמים בחרו להמשיך במשפט הוכחות

זירת הרצח בכפר איבטין, חלק מהמספרים מסמנים את המקומות בהם נמצאו תרמילים (צילום: תיק החקירה, משטרת ישראל)

ב-10 ביולי 2021, בעיצומו של עימות אלים בין שתי משפחות בכפר איבטין שבצפון, נורו יריות ומצא את מותו אדם בשם חסן רמחי. חקירת המשטרה הובילה להגשת כתב אישום נגד קטין בן 17 וגם נגד סאמר שקור (47).

כתב האישום ייחס לשקור רצח, לקטין עבירה של ירי מנשק חם, ולשני הנאשמים יחד עבירות חבלה בכוונה מחמירה ועבירות נשק.
לפי כתב האישום, הקטין ירה מספר יריות לעבר אדם ממשפחת רמחי, מה שהוביל לעימות אלים שבמהלכו התערב שקור והתעמת יחד עם הקטין עם אנשים ממשפחת רמחי. אישה ממשפחת רמחי התמוטטה במהלך העימות, איבדה את הכרתה ונפטרה.
בהמשך, הנאשמים ובני משפחה נוספים ירו לעבר בני משפחת רמחי. אישה נפגעה כתוצאה מהירי, בעוד שחסן רמחי נפגע בראשו ומותו נקבע במקום. הפרקליטות טענה בכתב האישום כי הנאשמים הם שרצחו את המנוח.

סנגורם של הנאשמים, עו"ד מוחמד רחאל, הציג במהלך משפט הוכחות לא מעט קשיים ראייתיים. בין היתר, בזמן שהשופטים אבי לוי, ערן קוטון ועידית וינברגר ביקרו בזירת הרצח, נכח במקום מומחה לנזק שזומן על ידי הסנגור. האחרון קבע בחוות דעתו כי לפי הממצאים, הירי שגרם למותו של רמחי בוצע ממקום אחר, מה ששולל לכאורה את מעורבות הנאשמים ברצח.
טענה נוספת שהעלה הסנגור היתה כי בזמן הדיווח למוקד 100 על כך ששקור מבצע ירי, הנאשם נכח בכלל בביתו, וניתן להוכיח זאת באמצעות מצלמות אבטחה.

בעקבות הקשיים הראייתיים הללו, הפרקליטות הציעה לנאשמים הסדר טיעון: שמונה שנות מאסר בלבד לשקור ו-14 שנות מאסר לקטין. השניים, נעדרי עבר פלילי, סירבו להצעה. בהמשך הם הורשעו על ידי השופטים במיוחס להם.

הפרקליטות ביקשה להטיל על שקור עונש מאסר משמעותי לצד ענישה מותנית ופיצויים בסכום המרבי לנפגעת הירי ולבני משפחת המנוח. בטיעוניהם לעונש טענו נציגי הפרקליטות, כי הנאשם בחר לנהל הליך הוכחות ממושך.
שקור עצמו קיבל את זכות הדיבור במעמד הטיעונים, וטען כי הוא חף מפשע.

בסופו של דבר, השופטים גזרו על הקטין 19 שנות מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו בתיק, מאסר על תנאי ופיצוי בסך כולל של 170 אלף שקל (50 אלף לנפגעת העבירה ו-120 אלף למשפחת המנוח).
לגבי שקור צוין כי בגזר הדין, כי הוא לא תכנן מראש לרצוח את המנוח, אך היה "שווה נפש" לאפשרות מותו, וחלקו בביצוע היה מהותי. כמו כן צוין בגזר הדין כי הנאשם נתפס למחרת הרצח מתחבא מתחת למיטתו, מה שמלמד כי הבין היטב את משמעות מעשיו.
השופטים קבעו לשקור מתחם ענישה של 20-25 שנות מאסר בפועל לצד עונשים נלווים, ובסופו של דבר גזרו עליו 21 שנות מאסר כאמור, כמו גם פיצויים לנפגעי העבירה, בדיוק כפי שנגזר על הנאשם שהיה קטין בעת ביצוע העבירות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *