הדיון להארכת מעצרו של החשוד בבית משפט השלום בעכו התקיים באמצעות היוועדות חזותית עקב מגבלות הקורונה. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו של החשוד בחמישה ימים, תוך שייחסה לו ירי מנשק חם וחבלה במזיד ברכב.
מחקירת המשטרה עולה כי הרקע לביצוע העבירה הוא זה: בעל הרכב לא אהב את הקשר בין בתו לבין מנסור, ולכן פעל לנתק את הקשר הזה, מה שהוביל את מנסור הכועס לבצע את הירי.
הסנגורים של החשוד, עורכי הדין רוזלאן מגיס וחוסיין טאהא, ביקשו לשחרר את החשוד, תוך שציינו כי החשד כלפיו לא התחזק, הוא נעדר עבר פלילי, ומדובר במעצרו הראשון אי פעם. "הוא מסר גרסה לפיה שהה בביתו בעת האירוע", אמרו הסנגורים.

השופטת פרחה ג'ובראן מילר ציינה בהחלטתה כי "מאחר ולא התחזק החשד האמור ולא הוצגו בפניי פעולות חקירה עתידיות, מצאתי לנכון להורות על שחרורו של החשוד בתנאים מגבילים".
הסנגורים מסרו בתגובה: "לאחר חקירה נגדית, נציג המשטרה השיב לשאלות כי לא בוצעו פעולות חקירה וכמובן החשד הסביר לא התחזק ועל כן בית המשפט הורה לשחרר את החשוד".









