
שוטרים שפשטו ביולי 2018 על דירה בראשון לציון תפסו בתוכה סמים מסוגים שונים:
כ-118 גרם MDMA
כ-1.8 ליטר MDMA
שש טבליות MDMA
כ-10 מ"ל נטו קטמין
כגרם וחצי פסילוסיבין.
בנוסף נתפסו בדירה משקל דיגיטלי וכסף מזומן: 13 אלף שקל וכ-3,500 יורו.
בעקבות תפיסת הסמים הוגש כתב אישום נגד רועי חמו (30), אז הדייר בדירה וכיום תושב חיפה. סנגורו, עו"ד יובל זמר, הגיע להסדר טיעון עם התביעה, במסגרתו בסוף יוני 2022 הודה הנאשם והורשע בהחזקת סמים שלא לצריכה עצמית, ולאחר מכן נשלח לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר.
שירות המבחן ציין בתסקיר כי לנאשם אין עבר פלילי, ופירט את נסיבות חייו המורכבות. למרות זאת, הפרקליטות עתרה לעונש של -15-36 חודשי מאסר.
עו"ד זמר טען מנגד כי עיקר החומר הוחזק על ידי מרשו בבקבוק ולא ניתן לדעת כמה בדיוק MDMA הכיל הנוזל. לכן לדעתו אין לייחס לנאשם בשום אופן החזקת כמות השקולה לאלפי מנות סם כפי שטענה התביעה בהתבסס על "הנחה מובלעת" שמדובר בחומר טהור. הסנגור הוסיף כי יש להניח לטובת הנאשם, בהיעדר הוכחה סותרת, כי מדובר בכמות מזערית של MDMA מדולל במים.
בהתאם לכך ביקש עו"ד זמר לקבוע מתחם ענישה שתחילתו בתשעה חודשי עבודות שירות. לבסוף טען עו"ד זמר כי לא הוכח שהנאשם סוחר סמים ולכן יש לדחות את טענות התביעה.
השופט טל ענר קיבל את עמדת הסנגור וציין בהחלטתו: "בהיעדר כל אינדיקציה לגבי כמות ה-MDMA בתמיסה, אין לי אלא להתחשב באפשרות שמדובר בכמות זניחה, שאינה יכולה להשפיע מהותית על מידת העונש. ברי כי מידת האשם של מי שהחזיק תמיסה מימית עם כמות סם זניחה אינה דומה למידת האשם של מי שהחזיק MDMA טהור בכמות השקולה לאלפי מנות סם".
בנוסף ציין השופט כי לזכות הנאשם עומדת העובדה שעברו כחמש שנים מאז החיפוש בדירתו. "התמשכות ההליך המשפטי העניקה לנאשם הזדמנות להוכיח שמדובר באפיזודה חריגה במסלול חייו", ציין השופט והוסיף כי לא רק שהנאשם לא שב והסתבך בעבירות סמים, אלא שהוא "שינה באופן אקטיבי את מסלול חייו". גם שירות המבחן, אמר השופט, תומך בסטייה לקולה ממתחם הענישה.
התביעה ביקשה לשלול את רישיונו של הנאשם, אך השופט אמר כי אין אינדיקציה לקשר בין ביצוע העבירות לשימוש ברכב, ולכן סירב לבקשה זו. בסופו של דבר הוא הטיל על הנאשם תשעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, שישה חודשי שלילת רישיון נהיגה על תנאי וקנס של 10,000 שקל (21 מאי).











