
לאחר כמעט חודש במעצר, בלשי ימ"ר חוף נאלצו לשחרר את החשודים בניסיון רצח חאלד אבו ג'ודה מבאקה אל גרביה.
אבו ג'ודה, עבריין בכיר בן 52, נפצע קשה בצהרי היום של ה-13 לאוגוסט ופונה כשהוא מורדם ומונשם לבית החולים הלל יפה בחדרה.
במשטרה מעריכים כי ישנו סכסוך בין משפחת כראג'ה לבין הקורבן, וכי הביצוע של ניסיון החיסול התרחש על ידי כ-10 מעורבים במספר זירות באירוע שהתגלגל משטחי הרשות הפלסטינית לתוך מדינת ישראל. הירי לעבר אבו ג'ודה בוצע בעת שנסע בג'יפ המשוריין שלו, והחלון היה פתוח קצת. החוליה, נטען, השתמשה ברכב שנקלט במצלמות המשטרה ולבסוף הוצת ונשרף.
ב-21 ספטמבר, בלשי ימ"ר חוף עצרו מספר חשודים, ובראשם בני משפחת כראג'ה:
ג'יהאד אחמד כראג'ה (40) מחריש.
מוחמד תמים כראג'ה (24) מחריש.
אמיר אחמד כראג'ה (41) מחריש.
פארס סעיד כראג'ה (27) מכפר קרע.
סאלח קבהא (38) מברטעה.
ערוה ג'אד (30) מברטעה.
עובידה טאהא (24) מג'לג'וליה.
מוחמד יחיא (20) מכפר קרע.
שני צעירים מנתניה שעוכבו אף הם שוחררו בתחנת המשטרה מבלי שהובאו לבית המשפט. בהמשך, נעצרו עוד חשודים בחשד למעורבות בניסיון הרצח גם לאחר מעשה אבל גם הם שוחררו.
כעבור 24 ימי מעצר, שבהם המשטרה טענה פעם אחר פעם כי כי יש התפתחויות בתיק החקירה, שוחררו אתמול כל החשודים בתנאים מגבילים.
עו"ד נירה שגב אשר ייצגה את רוב החשודים ומייצגת את משפחת כראג'ה מסרה בתגובה: "מהיום הראשון היה ברור שהחשודים אינם מעורבים באירוע. למשפחת כראג'ה אין סכסוך עם הקורבן".









