
בשעת בוקר מוקדמת ב-10 באפריל התקבל במשטרת עיירות בדרום דיווח על שוד חנות נוחות בתחנת דלק בכניסה לתל שבע. לפי הדיווח, חשוד נכנס עם אקדח לחנות וכיוון אותו לעבר אחד העובדים.
שוטרים בניידות החלו בסריקות עד שחלק מהם זיהו רכב התואם לתיאור שנמסר. משלב זה התנהל מרדף אחר הרכב, עד שאבד איתו קשר עין. בחלוף זמן מה המרדף התחדש, ובסיומו התנגש הרכב של החשוד ברכבו של קצין המודיעין וגרם לו לפגיעות קשות. קצין המודיעין עצמו נפצע, ואילו נהג הרכב, ווחיד אבו רקייק (35), התעלף במקום.
לטענת המשטרה, קצין המדויעין ביקש מעוברי אורח לסייע לו בפינוי החשוד שכאמור התעלף, ואחד מהם נענה והכניס את הקצין והחשוד לרכבו. אלא שלטענת המשטרה, מספר אנשים החלו לחסום את הרכב הפרטי וניסו לחלץ את אבו רקייק מידיו של הקצין. המשטרה טוענת בהקשר זה, כי הקצין הותקף תוך שימוש באלימות וניסיון לחטוף את נשקו, אולם הצליח לחלץ את עצמו מהתוקפים ולהזעיק תגבורת.
מלבד ווחיד, המשטרה עצרה שלושה חשודים נוספים מהמשפחה, בחשד שהיו מעורבים בשלבים שונים של האירוע – עמאר (28), מחמד (28) וג'בר (24) אבו רקייק. לטענת המשטרה, עמאר היה זה שניסה לתקוף את קצין המודיעין ולחטוף מידי השוטרים את ווחיד.
ארבעת החשודים הובאו לבית משפט השלום בבאר שבע, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם, תוך שהיא מייחסת להם עבירות סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, נשיאת נשק, קשירת קשר לפשע, ירי מנשק חם באזור מגורים, תקיפת שוטר, איומים, הפרעה לשוטר, נהיגה פוחזת של רכב ונהיגה תחת השפעת אלכוהול – כל אחד לפי חלקו.
נציג המשטרה סיפר על השתלשלות האירוע והציג לשופטת שרה חביב צילומים של הניידת אשר נפגעה כתוצאה מההתנגשות. מהדיון עלה כי נבדקו מצלמות אבטחה בתחנת הדלק ועולה חשד שווחיד היה זה שביצע את השוד. עוד ציינה המשטרה במסגרת הדיון כי "המרדף התחלק למעשה לשני חלקים. בחלק הראשון המרדף הסתיים בנקודה מסוימת ואז אבד קשר העין עם החשוד. בחלוף זמן קצר זוהה הרכב פעם נוספת על ידי קצין המודיעין והמרדף התחדש. בפרק הזמן הזה סביר להניח שעשו בנשק פעולות כאלה או אחרות… ברכב נמצא נמצאו חלקי נשק".

החשודים, שמיוצגים על ידי עורכי הדין עידו פורת וחנן אסולין, הכחישו את המיוחס להם.
ווחיד טען שסבר כי רודפים אחריו עבריינים מאחר והוא מסוכסך ומאוים, ועל כן נמלט.
עמאר טען כי ניסה לסייע לווחיד לאחר שחשב שהוא הותקף.
מחמד טען כי כלל לא היה במקום.
ג'בר הכחיש כל קשר לאירוע. סנגורו טען כי החשד לגביו מתבסס על ידיעה מודיעינית אחת בלבד.
השופטת חביב ציינה בהחלטתה: "חומר החקירה מגלה מרדף אלים ומסוכן, אשר הסתיים בתאונה חזיתית בניידת משטרה והרכב שבו נסע החשוד ווחיד. קצין משטרה והחשוד נפצעו, ומתמונות הרכבים המעורבים נראה שבנס לא נגרמו אבדות בנפש".
השופטת האריכה את מעצרם של עמאר ו-ווחיד עד 16 באפריל, בעוד שמעצרו של מחמד הוארך עד היום (13 אפריל), אולם כבר אתמול הוא שוחרר ממעצרו לאחר שהחשד לגביו לא התבסס.
מעצרו של ג'בר, שהובא לדיון בנפרד, הוארך גם כן. סנגורו הגיש ערר לבית המשפט המחוזי.









מקווה שיז*** את הבדואים המנ***, אבל למען האמת אין לי הרבה ציפיות ממערכת ה"צדק" הפרוגרסיבית שלנו.