ראשל"צ: נעצר בחשד למעורבות במותה של אשתו שגופתה נמצאה בחוות סוסים

שתף כתבה עם חברים

צוות שיטור שהגיע לזירה איתר מצלמות שתיעדו את החשוד הולך וחוזר כלעומת שבא, ולמרות שהגופה שרועה במקום, איננו מדווח למשטרה. החשוד מכחיש והמשטרה מייחסת לו המתה בקלות דעת

צילום ארכיון להמחשה: דוברות המשטרה

סמוך לשעה שש בבוקר התקבל דיווח במשטרה על חשש לחיי אדם ביחידת מגורים בתוך חוות סוסים ברחוב רבינוביץ' שמשון בראשון לציון (18 ינואר).
לפי המשטרה, כשהגיעו שוטרים למקום הם פגשו בצוות מד"א שהקדים אותם וקבע את מותה של אישה שגופתה נמצאה במקום.

לפי סימנים ראשונים והתנוחה שבה הגופה נמצאה, עלה חשש של צוות מד"א כי מדובר באירוע פלילי, ולכן הצוות הזעיק משטרה.
במשטרה טוענים כי כי חוקרים שבדקו את הממצאים בשטח חשדו כי לא מדובר במוות טבעי, ולכן הגיע למקום צוות זיהוי פלילי שאסף ממצאים בעוד שהגופה הועברה למכון לרפואה משפטית באבו כביר על מנת לבדוק את סיבת המוות.

במשטרה אומרים כי במהלך השעות הבאות הצליח צוות שהגיע לזירה לאתר מצלמות באזור, שתיעדו את בעלה של המנוחה כשהוא מתנהל באופן מחשיד ביותר. הוא נראה בסרטונים הולך וחוזר כלעומת שבא, ולמרות שהגופה שרועה במקום, הוא איננו מדווח למשטרה.

החשוד, מוכר למשטרה, נעצר בחשד להמתה בקלות דעת והובא לבית משפט השלום בראשון לציון, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בשבעה ימים. נציג המשטרה אמר כי "אחת הבעיות שכבר בתשאול של החשוד בזירה, הוא מסר לקצין המשטרה ולשוטרים כל מיני פרטים, אבל בחקירה שלו זה לא עולה בקנה אחד, ולאחר שיש לנו את התצלומים – זה לא מסתדר בכלל. אנחנו לא יודעים מאיפה נובעים הפערים. יש סימני אלימות על הגופה, כתמי דם בזירה והגופה לא מונחת במצב טבעי. תמיהות אלה בתוספת הממצאים בזירה, מעלים את החשד שמדובר באירוע פלילי".

סנגורו של החשוד, עו"ד אלי מסטרמן מהסנגוריה הציבורית, הכחיש במסגרת הדיון כל קשר של מרשו למותה של האישה, וסיפר כי במשך יותר מיממה היא ירקה דם וסיפרה לו שהיא חולה סופנית בסרטן.
בעקבות גרסתו של החשוד, המשטרה הוציאה צו לקבלת התיק הרפואי של האישה.

מהחקירה עלה עוד, כי החשוד ואשתו המנוחה נהגו לצרוך אלכוהול באופן יום יומי. כחלק מהחקירה המשטרה גבתה עדויות מאנשים המתגוררים בקרוואנים סמוכים.

השופט גיל גבאי, שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, קבע כי קיים חשד סביר וציין בהחלטתו: "שמעתי בקשב רב טיעוני הסנגור, לפיהם לחשוד ולמנוחה היו יחסים זוגיים טובים, החשוד לא פגע במנוחה מעולם, אהב אותה ולא היה לו כל מניע לפגוע בה. בשלב זה, הוצג בפניי חומר חקירה ממנו עולה חשד ראשוני לכך שגרסת החשוד באשר לנסיבות מותה של המנוחה אינה עולה בקנה אחד עם ראיות אובייקטיביות. בנוסף לחבלות שנמצאו על גופתה של המנוחה, העובדה כי צוות מגן דוד אדום חשד שאין מדובר במוות טבעי, בנסיבות בהן נמצאה הגופה, מקימים, כאמור, חשד סביר ראשוני כי מותה של המנוחה לא היה טבעי".

לדברי השופט, "תיעוד מזירת מציאת גופת המנוחה מעלה כי אין אדם אחר שיכול היה להיות מעורב במותה, מלבד החשוד".
לאור קביעות אלו, מעצרו של החשוד הוארך עד 22 בינואר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *