אישום: הצית משאיות עמוסות קוויאר וגרם לנזק של מאות אלפי שקלים

שתף כתבה עם חברים

המשטרה חשדה כי משאיות של מפעל לייצור מזון בנתניה הוצתו על רקע תחרות עסקית, אולם בכתב האישום הדבר לא מוזכר. הנזק למפעל: 645 אלף שקל

הכל בגלל ייצור קוויאר אדום? (אילוסטרציה: Oxa Roxa מאתר unsplash)

כשבועיים לאחר המעצרים, כתב אישום הוגש נגד תושב טירת הכרמל בגין הצתות שגרמו לנזק של מאות אלפי שקלים.

לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד הוגש כתב אישום נגד נידאל אלבאש (28) מטירת הכרמל, בטענה שהיה מעורב בהצתות שגרמו לנזק של מאות אלפי שקלים.

את התיק חקרה היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) במרחב שרון. מכתב האישום שהוגש על ידי הפרקליטות עולה, כי הנאשם תכנן להצית מפעל מזון בעיר נתניה.
הרקע למזימה לא נחשף בכתב האישום, אך במסגרת החקירה בדקה המשטרה חשד כי הרקע הינו סכסוך עסקי שפרץ על רקע תחילת עבודתו של המפעל החדש לייצור מזון בנתניה, שהתחרה עם מפעל דומה בצפון הארץ.

אלבאש נעצר לצד חשוד נוסף, מעצרם הוארך, אך בסופו של דבר התגבשה תשתית ראייתית נגד הנאשם בלבד. מכתב האישום עולה כי ב-9 בנובמבר, קצת לפני חצות, נסע אלבאש יחד עם אחר שזהותו אינה ידועה לתחנת דלק ביישוב עתלית, שם מילא דלק ברכבה ורכש שני בקבוקי מים גדולים. משם השניים נסעו לכיוון נתניה.
לפי כתב האישום, באישון לילה הגיע הנאשם לאזור סמוך למפעל, לידו חנו משאיות מלאות בקוויאר – מאכל שעשוי מביצי דגים מעובדות וממולחות, נחשב לאחד המאכלים היוקרתיים ויש שאף העניקו לו את הכינוי "הזהב השחור".
במקרה הנוכחי, מדובר היה בקוויאר אדום בשווי עשרות אלפי שקלים, אך כשהנאשם חשד שהבחינו בו – הוא עזב את המקום ושב אליו שעתיים מאוחר יותר. נטען כי הוא שפך חומר דליק על שלוש משאיות, והצית אותן בזו אחר זו על כל תכולתן. מיד לאחר מכן נמלט מהמקום.

הפרקליטות מציינת כי מנהל המפעל שקיבל עדכון על ההצתה, הגיע במהירות למקום וניסה לכבות את האש, אך תוך כדי פעולותיו נכווה ופונה לבית חולים כשהוא סובל מכוויות בדרגה 1.
מכתב האישום עולה כי כתוצאה מההצתה של שלוש המשאיות על תכולתן, נגרמו לעסק נזקים בשווי של כ-645 אלף שקל.

video
play-sharp-fill
בסרטון: פעילות המשטרה ומעצרים

עוד נטען בכתב האישום, כי הנאשם תכנן לבצע הצתה נוספת במפעל. לפי כתב האישום, ב-12 בדצמבר הוא הגיע יחד עם אדם אחר שזהותו אינה ידועה בסמוך למפעל, ברכב שלוחית הרישוי שלו זויפה. לאחר שהשניים הסתובבו במקום, כך נטען, הם שפכו חומר דליק והציתו שתי משאיות בזו אחר זו, על כל תכולתן. מיד לאחר מכן נמלטו מהמקום.
עובדים שהיו במפעל הבחינו באש והספיקו לכבות אותה בטרם התפשטה. באירוע זה נגרמו נזקים בשווי כולל של כ-19 אלף שקל "בלבד".

כתב האישום מייחס לנאשם עבירות הצתה, היזק בזדון ותקיפה הגורמת חבלה ממשית.
התשתית הראייתית נגד הנאשם מתבססת על צילומי אבטחה מזירות שונות, עדויות שנגבו, והקלטות בין הנאשם לבין האחר בפניו תיאר את האירוע, לצד גרסאות שמסר הנאשם בחקירתו, כאשר לטענת הפרקליטות גרסאות אלה מלאות בשקרים.
לצד כתב האישום הוגשה נגד הנאשם, שמיוצג על ידי עו"ד יניב דניאל, בקשה למעצר עד תום ההליכים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *