העליון: אין לשלול שחרור נאשם בעבירות פדופיליה על אף מסוכנותו

שתף כתבה עם חברים

מעצרו של נאשם בעבירות מין כלפי סוכנת סמויה שהתחזתה לקטינה הוארך עד תום ההליכים, אך בית המשפט העליון קיבל ערר וקבע כי היכולת למנוע מהנאשם לגלוש באינטרנט או ליצור קשר עם קטינות בדרך אחרת תאפשר את שחרורו לחלופה

סוכנת סמויה שהתחזתה לקטינה (צילום: משטרה)

בין ספטמבר לנובמבר 2020 הגישה פרקליטות מחוז מרכז כתבי אישום נגד 28 נאשמים בעבירות מין באינטרנט, שבוצעו כלפי סוכנת משטרתית אשר הציגה עצמה כילדה בת 12. מלבד כתבי האישום הוגשו נגד הנאשמים בקשות להארכת מעצרם עד תום ההליכים או בקשות להארכת התנאים המגבילים שהוטלו על חלקם עם שחרורם. לנאשמים, כל אחד לפי חלקו, מיוחסות עבירות ניסיון אינוס קטינה שטרם מלאו לה 14 שנים, ניסיון מעשה מגונה בקטינה שטרם מלאו לה 14, ניסיון הטרדה מינית בקטינה שטרם מלאו לה 15 וניסיון סחיטה באיומים.

אחד הנאשמים בפרשה הוא א', שב-21 בספטמבר אשתקד פנה ל"שיר" באתר אינטרנט ולמרות שהבהירה מה גילה, במספר הזדמנויות הוא ניהל איתה שיחות בעלות אופי מיני, ביקש ממנה לבצע בעצמה מעשים מיניים ושלח לה צילומים בעלי אופי פדופילי, ביניהם אף צילום של איבר מינו. נטען בין היתר כי בשלב מסוים קיבל מהסוכנת את מספר הטלפון שלה, ואיים עליה בשיחה טלפונית כי יפרסם צילומים פורנוגרפיים שלה אם לא תיענה לדרישותיו. הוא אמר לה כי הוא יודע איפה היא גרה ולומדת, ואפילו הצהיר כי דיבר עם חברותיה ללימודים.

התביעה טוענת כי התנהגותו של הנאשם הסלימה עם הזמן, ובשלבים מסוימים הוא אף קילל את הסוכנת, מה שלא ממנו לנהל איתה שיחת וידאו באמצעות ווטסאפ, ולחשוף את עצמו בפניה גם כאשר אמרה לו כי מעשיו מגעילים אותה.

video
play-sharp-fill
בדיון בבית המשפט המחוזי מרכז ביקשה התביעה להאריך את מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים, בעוד שהסנגורים – עו"ד יעקב שקלאר ועו"ד סתיו הלפרין – טענו כי ניתן לשחררו בתנאים מגבילים. בין היתר טענו הסנגורים, כי הנאשם סבר כי הוא משוחח עם בגירה המתחזה לקטינה במסגרת "משחק תפקידים". כראיה לכך הציגו הסנגורים את תקנון האתר שבו שוחחו הנאשם והסוכנת, המגביל את גיל המשתתפים ל-18 ומעלה.

שירות המבחן שבחן חלופות מעצר הנפיק תסקיר שלילי בעניינו של הנאשם, תוך שקבע כי מסוכנותו גבוהה והתרשם שהוא סובל מדחפים מיניים מוגברים. כמו כן קבע שירות המבחן כי שישה מפקחים שהוצעו לפקח על הנאשם במידה וישוחרר אינם מתאימים לכך מפני שהם מזדהים עם הנאשם שמכחיש את המיוחס לו.
הסנגורים הציעו לשופט המחוזי אחיקם סטולר להתרשם מהמפקחים בעצמו, אך הוא קבע כי הוא סומך על שירות המבחן ולפיכך האריך את מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים.

הסנגורים לא השלימו עם ההחלטה וערערו עליה לבית המשפט העליון. הם טענו בפני השופט יוסף אלרון, כי תסקיר המבחן שלילי מאחר שהנאשם עומד על חפותו ומכחיש את העבירות המיוחסות לו. כמו כן חזרו על טענותיהם לפיהן הנאשם סבר כי לא מדובר בקטינה אלא בבגירה מתחזה.

השופט אלרון החליט לקבל את הערר באופן חלקי. הוא ציין בהחלטתו כי די בפוטנציאל להרשעה כדי להאריך את מעצרו של נאשם. עם זאת הוסיף השופט, כי "אין די בקביעה בדבר מסוכנותו של העורר כדי לשלול את האפשרות לשחררו לחלופת מעצר… עולה כי ההערכה באשר למסוכנותו הגבוהה התבססה בעיקרה על כפירתו במיוחס לו, לצד סירובו להכיר בצרכיו הטיפוליים… לכל נאשם עומדת הזכות לכפור באשמה ולנסות להוכיח את חפותו בבית המשפט, ולא די בעצם כפירתו כדי ללמד על כך כי לא ניתן לאיין את מסוכנותו בדרך של חלופת מעצר…".
"לנוכח היעדר עבר פלילי בעניינו, כמו גם גילו הנושק ל-60, ומצבו המשפחתי", הוסיף השופט, "נראה כי ניתן לאיין את מסוכנותו בדרך של חלופת מעצר, ובלבד שיהיה בה כדי למנוע ממנו גישה למרשתת כמו גם יצירת קשר עם קטינות בדרך אחרת… אני סבור כי היה על בית המשפט המחוזי לבחון בעצמו את המפקחים המוצעים על מנת להתרשם ממידת יכולתם למנוע מהעורר לגלוש במרשתת, דבר אשר יאפשר את שחרורו לחלופת מעצר".

 

השארת תגובה

תגובה אחת על “העליון: אין לשלול שחרור נאשם בעבירות פדופיליה על אף מסוכנותו”

  1. הוא יקבל עונש להיות הומוסקסואל הבן-אדם הזה עד גיל מסויים!!! 😡😡😡

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *