
שבועות ספורים לאחר סיכול שתי הברחות סמים נועזות בגבול מצרים עליהן דווח באתר "פוסטה", בימים האחרונים נתפסו מאות קילוגרמים של סמים סמוך לגבול, ונעצרו מספר חשודים.
בשבת בצהריים זיהו כוחות צבא ושוטרי יחידת מגן חוליית חשודים שמנסה להבריח סמים בגבול הדרומי (9 מאי). כוחות שהוזעקו למקום ניהלו מרדף אחר המבריחים, בסיומו תפסו שני תושבי פזורה בנגב שהיו מעורבים בהברחה. כמו כן נתפסו עשר שקיות שהכילו כ-180 ק"ג סמים, ככל הנראה מסוג קנאביס וחשיש.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם של החשודים – מוסא אלמעאבדה (25) ושהין אלשעאפין (31) בעשרה ימים. בפתח הדיון בבית משפט השלום בבאר שבע סיפר נציג היחידה החוקרת על המרדף אחרי חברי החוליה: "החשודים בשלב מסוים נמלטו עם רכב באגי וטויוטה לנד קרוזר כאשר השניים נסעו ברכב הזה. במהלך האירוע גם היה ירי לעבר הרכב על מנת לבצע מעצר. הרכב בשלב מסוים התהפך ונתפסו בו שני החשודים. שניהם נלקחו לטיפול רפואי". לדברי המשטרה, ברכב נתפסו שתיים מתוך שמונה חבילות שהחשודים קיבלו מהצד המצרי.

עוד התברר בדיון, כי אלמעאבדה נפגע מירי, אך לטענת המשטרה לא ברור האם על ידי כוחות משטרה או ירי מהצד המצרי של הגבול. הוא פונה באמצעות מסוק לטיפול רפואי בבית החולים "סורוקה" בבאר שבע. עוד נודע כי המשטרה מחפשת לפחות חשוד אחד נוסף שהצליח להימלט. סנגורו של אחד מהחשודים טען בדיון כי במהלך החקירה הטיחו בו החוקרים שבידיהם האזנות סתר הן עם הצד המצרי והן עם הקונה שהינו הבעלים של הסמים. המשטרה סירבה לאשר פרטים אלו.

כך או כך, מעצרם של החשודים, שמיוצגים על ידי עורכי הדין רמי שלבי ויאיר דרייגור הוארך עד 17 במאי.
במקרה אחר, בפעילות יחידת מג"ן (מודיעין גבולות נגב), בשיתוף כוחות צה"ל מחטיבת פארן, סוכלה הלילה הברחת סמים בגזרת הר חריף (11 מאי). במהלך הפעילות נעצרו שלושה חשודים, תושבי פזורות בדואיות בנגב, בכביש 25 ו-31. ברשותם נתפסו שקים בהם חומר החשוד כסם מסוכן מסוג קנאביס במשקל של 15-20 ק"ג. כמו כן נתפסו ברשותם רובה M16, מחסניות, ארגזי תחמושת, ציוד אופטיקה וקשר. המשטרה תבקש להאריך את מעצרם בבית המשפט.

במקרה נוסף, לפני מספר ימים הודיע דובר צה"ל כי כוחות צבאיים שפעלו לסיכול הברחת סמים זיהו התקרבות לגדר משני צידי הגבול. בהכוונת כוחות תצפית, הכוחות הגיעו לנקודה, סיכלו את ההברחה ותפסו כ-30 שקי סמים, שהועברו להמשך טיפול במשטרה.









