
המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט העליון הודעת ערעור על עונש מקל של 30 חודשי מאסר בפועל שהושת על שלושה אחים שתקפו באכזריות ושדדו נהג מונית בן 62 מחיפה.
נגד האחים רואד (35) יניר (26) וחמודי (23) טאלב הוגש בספטמבר 2019 כתב אישום בשני תיקים נפרדים, שייחס להם שוד בנסיבות מחמירות וחבלה חמורה בנסיבות מחמירות. לפי כתב האישום, ב-17 באוגוסט 2019 בשעה 03:31 לפנות בוקר הם עלו למונית לאחר ששתו אלכוהול וסיכמו עם הנהג שיסיע אותם לרחוב כרמלי בחיפה תמורת 40 שקל. למרות זאת, בזמן הנסיעה כיוונו את הנהג לביתו של האח חמודי.
כשהגיעו ליעדם ונהג המונית ביקש תשלום, רואד החל להכותו בפניו באגרופים, תוך שדרש ממנו: "תוציא את הכסף". יניר חנק את הנהג מאחור וחמודי פתח את דלת הנהג והחל גם הוא להכותו. כל זאת עשו האחים תוך כדי שקיללו את הנהג. בהמשך, אחד האחים כיבה את מנוע הרכב ולקח את המפתחות, תוך שהשלושה דרשו מהנהג כסף בתמורה למפתחות.
הנהג מסר לשלושה את ארנקו ובו 1,300 שקל, תעודת זהות, רישיון נהיגה, כרטיס אשראי וכרטיס עובד. בנוסף לקחו השלושה מתוך המונית מטבעות כסף ואת הטלפון הנייד של הנהג. לאחר מספר ימים, חמודי מכר את הטלפון ב-100 שקל. לנהג נגרמו חבלות, ובין היתר שבר ברצפת ארובת העין. בנוסף, השלושה שברו את משקפיו.
ב-26 במאי השנה, בית המשפט המחוזי בחיפה גזר על רואד 24 חודשי מאסר בפועל, בתוספת הפעלת מאסר מותנה של שישה חודשים, כך שבסך הכל נגזרו עליו 30 חודשי מאסר, כמו גם 12 חודשי מאסר על תנאי ופיצוי של 10,000 שקל. על יניר וחמודי גזר בית המשפט ב-24 ביוני 30 חודשי מאסר, 12 חודשי מאסר על תנאי ופיצוי של 5,000 שקל כל אחד למתלונן.
בהודעת הערעור לבית המשפט העליון ציינה הפרקליטות כי "כחלק מהמאבק בתופעת מעשי השוד, בעיקר כלפי נהגי מוניות ובתי עסק הפעילים בלילה, מתבקש מבתי המשפט מסר חד וברור של ענישה חמורה ומרתיעה, אשר יבטא את הגינוי של הפגיעה בקורבנות תמימים אשר במסגרת עיסוקם עובדים בלילות בגפם ופגיעים בשל כך למעשי שוד". בנוסף צוין כי בית המשפט המחוזי לא לקח בחשבון את עברם הפלילי המכביד של הנאשמים ואת המסוכנות הרבה הנשקפת מהם.








