בית מעצר ניצן: שלושה חשודים ששפכו שמן ומים רותחים על עצור

שתף כתבה עם חברים

נשפטו לשבוע בצינוק, מה שלא מנע מהמשטרה לבקש הארכת מעצר. השופטת הסכימה דווקא עם הסנגורים

מהצינוק לתא המעצר, ובחזרה (איור להמחשה)

שלושה עצורים עד תום ההליכים בבית מעצר ניצן (כלא רמלה) נעצרו על ידי שוטרי תחנת רמלה בחשד לתקיפה חמורה מאחורי הסורגים.
לפי החשד, השלושה שפכו מים ושמן רותחים על עצור אחר, שנפצע בכל חלקי גופו.
החשודים שנעצרו הם:
יונתן דסטה (20) מלוד.
יקיר יחזקאל (30) מאור יהודה.
סליאל מלכה (31) מרמלה.

שלושת החשודים הובאו לבית משפט השלום בראשון לציון שם ביקש נציג המשטרה, רס"מ משה יעיש, להאריך את מעצרם בחמישה ימים, בטענה שקיימים מעורבים נוספים שטרם נעצרו ולכן שחרור החשודים עלול לשבש את החקירה (5 יוני).
סנגוריהם של החשודים טענו מנגד, כי החשודים גם ככה עצורים עד תום ההליכים בתיקים אחרים, כך שלא ברורה ההתעקשות של המשטרה להאריך את מעצרם, מה גם שהם נשפטו משמעתית בתוככי הכלא לשבעה ימי צינוק.

השופטת רחל קרלינסקי הסכימה עם הסנגורים, דחתה את בקשת המשטרה וקבעה כי החשודים יישארו בתנאי מעצרם עד תום ההליכים, וכי במידה ויש להם הטבות עקב תנאי מעצר אלה, הן יישללו מהם לחמישה ימים.
לבקשת המשטרה, השופטת עיכבה את החלטתה כדי לאפשר הגשת ערר.

עו"ד אליז קסנטיני המייצגת את העצור יקיר יחזקאל מסרה בתגובה: "שעה שמדובר בעצורים עד תום ההליכים מדובר בבקשה מגוחכת. החלטת בית המשפט לקבל את טיעוני ההגנה ולדחות על הסף את בקשת היחידה החוקרת מדברת בעד עצמה. טענות היחידה החוקרת כי ישנם מעורבים נוספים שטרם נעצרו תמוהה פי כמה שכן מדובר במעורבים שכולם הינם עצורים עד תום ההליכים וכל צעדיהם מפוקחים ומבוקרים על ידי גורמי שב"ס כך שבנקל ניתן לבדוק את חלקם ומעורבותם".

"יתרה מכך", הוסיפה עו"ד קסנטיני, "העצורים נשפטו לצינוק כך שנשללו מהם כלל טובות ההנאה. מדובר בתיק פשוט ראייתית ללא כל חשיפה לשיבוש. תתכבד היחידה החוקרת וככל שברצונה להגיש כתב אישום תעשה זאת כאשר החשודים עצורים ממילא עד תום ההליכים והרי אין כל הצדקה להותירם בסטטוס של עצורי ימים ולהביאם לבית המשפט מפעם לפעם".
את החשודים יונתן דסטה וסליאל מלכה מייצגים עו"ד אבו עמאר, ועורכות הדין שני מורן ותום הלפרין.

לאחר דיון על ערר המשטרה בנוגע להארכת מעצרם בבית המשפט המחוזי בלוד, החליטה השופטת אפרת פינק להאריך את מעצר החשודים חלקית בלבד ולמשך יומיים (עד 8 ליוני) על מנת להמשיך לפקח על התקדמות החקירה. כמו כן ציינה כי ההחלטה נובעת מהעובדה שלא ניתן לאיין לחלוטין את החשש לשיבוש הליכי חקירה בתיק.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *