
לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגש כתב אישום נגד יצחק דמרי (23) מרמלה, בתיק ייבוא סמים מסוג MDMA לישראל.
לפי כתב האישום, דמרי קשר עם אדם אחר לייבא סמים מסוג MDMA וקטמין מפרנקפורט שבגרמניה באמצעות הסלקתם בחבילה ושליחתם לישראל. מחקירת ימ"ר תל אביב עולה, כי הנאשם או אחר הזמינו חבילה שהכילה כחמישה ק"ג MDMA וכ-200 גרם קטמין לכתובת ברחוב בלפור בבת-ים.
במהלך בדיקת החבילה במכס בפרנקפורט התגלה התוכן שלה, ולכן משטרת פרנקפורט העבירה את החבילה למשטרת ישראל, ששלחה לסניף הדואר בבת-ים חבילה חלופית ובה כ-18 גרם קטמין וכ-228 גרם MDMA.
מכתב האישום עולה כי דמרי עקב אחר החבילה ומועד הגעתה, הזמין משלוח לאיסופה באמצעות שירותי משלוח, וביקש שהחבילה תימסר לו ברמלה, סמוך למקום מגוריו. ב-1 באוקטובר קיבל הנאשם את החבילה מידי שליח ונכנס לבניין סמוך, שם עלה לקומה השישית, פתח את החבילה ובדק את תוכנה.
לפי כתב האישום, דמרי חשד שהחבילה תחת מעקב משטרתי, ולכן הוא רוקן אותה מתוכנה, השאיר את הקרטון הריק בקומה השישית בבניין, ופיזר את שקיות הסמים במדרגות בקומות שונות בבניין, כמו גם במעלית. לאחר שירד במעלית הוא נעצר על ידי המשטרה.
התשתית הראייתית נגד הנאשם מתבססת על כך שהחבילה שהיתה רשומה על שמו של אדם אחר נאספה על ידי דמרי. בתיק החקירה גם תיעוד וידאו מתוך מצלמה שהותקנה בחבילה, דוחות פעולה של שוטרים, עדות השליח ומציאת כרטיס אשראי בביתו של דמרי, באמצעותו שילם על השליחות של החבילה.
במהלך התשאול, דמרי מסר לחוקר כי לאחר שקיבל את החבילה חשב שהיא מכילה סמים וחומרי נפץ. לשאלה מדוע לא אמר זאת לשוטרים, הוא השיב: "אני לא תמים, בהתחלה אמרתי מה יכול להיות, זה לא שלי, אולי אני אצא מזה". כמו כן הביע את אכזבתו מכך שלא דאגו לו ושאמו נאלצת לשאת בעלויות ההגנה המשפטית.
בהמשך הכחיש דמרי שוב את המיוחס לו, אך אמר בחקירתו: "אני לא יכול להגיד שלא עשיתי כלום, אין עשן בלי אש. אני פשוט לא רוצה להסתבך, יש סיבה שבאו ועצרו אותי אני בטוח, זה לא בא מהאוויר אבל למה שיבואו אליי דווקא".
בחקירתו הבאה אישר דמרי את קבלת החבילה וטען שהיה אמור לקבל אותה ולשים אותה בצד. בהמשך טען כי נכנס לקבוצה בטלגרם שמטרתה להחליף מוצרים בתמורה לסמים או לכסף, התכתב עם אדם שפרטיו לא ידועים לו, ושבתמורה לקבלת החבילה היה אמור לקבל 20 גרם סמים ו-1,600 שקל.
כתב האישום מייחס לדמרי עבירות ניסיון ייבוא סמים, ניסיון להחזקת סמים שלא לצריכה עצמית והחזקת סמים.
לצד כתב האישום, הפרקליטות הגישה בקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים. מהבקשה עולה כי לחובת הנאשם, המיוצג על ידי עו"ד שחר מנדלמן, שתי הרשעות קודמות; בין היתר הוא הסתבך בעבר בעבירות סמים, רכוש והונאה, ולחובתו אף מאסר על תנאי.











לבית הסוהר 15 שנה רק ככה יילמדו