
מחפשים את הפתרון המושלם לארוחת בוקר מפנקת בשבת או ארוחת ערב משגעת במהלך השבוע? יש לנו את הפתרון המושלם עבורכם – פנקייק בעשר דקות. אתם לא חולמים וזו אינה אזעקת שווא, הכנת פנקייק ממש לא חייבת להיות משימה מתישה וארוכה. הרשו לנו לגלות לכם איך תוכלו להכין פנקייק במהירות שיא וגם איך תוכלו לשדרג אותו לכדי ארוחת מלכים של ממש.
פנקייק קלסי
אם אתם רוצים להכין פנקייק בעשר דקות, פשוט חפשו מתכון לפנקייק קלאסי בו מערבבים את כל המרכיבים בקערה אחת וממשיכים הישר לטיגון במחבת. המתכון הבסיסי ביותר יספק לכם את כל הקרקע שאתם צריכים לארוחה מהחלומות.
לאחר שערימת הפנקייקים שלכם מוכנה, הגיעה העת לעטר אותם בתוספות שאתם אוהבים. אפשר לבחור ברוטב מייפל קלסי שאיתו בלתי אפשרי לטעות או בממרח שוקולד המועדף עליכם. אם אתם רוצים להוסיף קצת ויטמינים לארוחה, עטרו את הפנקייק בקצפת ופירות טריים כמו תותים או בננות, תלוי בעונה. אגב, גם רוטב מתקתק של פירות יער יהפוך את החוויה לעשירה ומרגשת.
טיפים נפלאים להכנת הפנקייק המושלם
אם אתם רוצים להבטיח שהפנקייקים שלכם יצאו מדויקים במראה, במרקם ובטעם שלהם, עקבו אחר הטיפים שאספנו עבורכם בדיוק למטרה זו.
אם יש לכם יותר מעשר דקות וקצת סבלנות, מומלץ לתת לבלילת הפנקייקים לנוח במקרר במשך כחצי שעה לפני הטיגון לקבלת בלילה אחידה ונטולת גושים ופנקייקים אווריריים יותר. בעת הכנת הבלילה מומלץ לערבב את המרכיבים רק עד שהם מתאחדים ולא יותר מכך, כדי למנוע היווצרות של בלילה דחוסה מדי. אם אתם רוצים פנקייקים איכותיים השתמשו בחומרי גלם איכותיים וכמובן חשוב גם שיהיו בתוקף, אז בדקו את אבקת האפייה שנשארה במזווה מהפעם האחרונה שאפיתם, לפני שאתם משתמשים בה.
בעת טיגון הפנקייקים העדיפו להשתמש במחבת בעלת ציפוי המונע הידבקות. אמנם עדיין חשוב להוסיף למחבת שמן או חמאה בין פנקייק לפנקייק, אך איננו רוצים שהפנקייקים יספגו לתוכם יותר מדי שמן. לפני שתמזגו את הפנקייק הראשון למחבת, חשוב לבדוק שהשמן אכן חם מספיק כדי למנוע הידבקות.
אל תתאכזבו אם הפנקייק הראשון ששמתם על גבי המחבת אינו יוצא מושלם, זו פשוט דרכו של כל פנקייק ראשון ומדובר בתוצאה צפויה לגמרי. את הפנקייקים יש להפוך רק לאחר שמופיעות בועיות קטנות על צדו העליון של הפנקייק.
פנקייקים מלוחים
פנקייקים ממש לא חייבים להיות מתוקים, הם יכולים להיות נהדרים להפליא גם כאשר הם מלוחים. כדי להכין פנקייקים מלוחים פשוט וותרו על הסוכר שבמתכון ובמקום השתמשו במלח. אחר כך תוכלו למרוח ולעטר את הפנקייקים המלוחים שלכם בשלל הפתעות מעוררות תאבון.
דוגמה אחת לפנקייק מלוח מושלם הוא פנקייק עם ממרח של גבינת שמנת וחתיכות של סלמון מעושן. אם תוסיפו לבלילה שבבי ברוקולי, תהיה לכם מנה שהיא פשוט חגיגה אמיתית. אם אתם מעדיפים גרסה פשוטה יותר, תוכלו פשוט למרוח על הפנקייק קוטג' וגבינה לבנה והגישו לצד ירקות חתוכים והנה יש לכם ארוחת ערב מיוחדת שמגוונת את השגרה. עוד דרך לשדרג את הפנקייק המלוח שלכם הוא להוסיף לבלילה גבינות, מדובר בחוויה מהנה במיוחד.
בן הדוד הקרוב של הפנקייק – הקרפ
אם אין לכם חשק לפנקייק, אולי תעדיפו קרפ במקום. הקרפ הוא הרבה יותר דק מהפנקייק ומרקמו אוורירי יותר. מקורו של הקרפ הוא כמובן בצרפת, בעוד שהפנקייק הגיעה אלינו מזמנים עתיקים הרבה יותר, ככל הנראה מיוון. הדומה בין השניים הוא שגם את הקרפ אפשר להכין בעשר דקות בלי בעיה.
הנה מספר טיפים קלילים להכנת קרפים נפלאים. ראשית, חשוב לוודא שבבלילה לא יהיו גושים כלל. אם אינכם מצליחים להיפטר מהגושים, תוכלו פשוט לסנן אותם החוצה. גם במקרה של קרפים מומלץ לתת לבלילה לנוח במשך כחצי שעה לפני שתתחילו לטגן.
בשלב הטיגון, אם יש לכם מחבת בעלת דפנות נמוכות, זו תהיה הבחירה ביותר עבור טיגון הקרפים והיא זו שתעזור לכם להפוך אותם ביתר קלות. חשוב מאוד שהטיגון יעשה על להבה בינונית, כדי לאפשר טיגון אחיד תוך שאתם נמנעים מטיגון יתר.
יש לכם ערימת קרפים מפנקת? הגיע הזמן לתוספות שוות כמו קרם מסקרפונה ותותים או ריבה ושמנת חמוצה.




