
רשמית: אורנה ברביבאי שמתמודדת על ראשות עיריית תל אביב, וחברת מועצת העיר ציפי ברנד, חברו לרשימה משותפת – "יש עתיד התל אביבים" (21 ספטמבר).
לפי ההסכמה עליה דווח היום באופן רשמי, ברביבאי תהיה ראשונה ברשימה ותכהן כראשת העירייה במידה ותנצח את רון חולדאי, ואילו ברנד תכהן כסגנית וכמשנה לראשת העירייה.
על פי ההסכם, ברנד תשובץ במקום השני ברשימה המשותפת, וחברי סיעתה "התל-אביביים" ישובצו במקומות ריאלים ברשימה המשותפת.
ברביבאי מסרה בהצהרה היום: "אני שמחה ומברכת על החלטתה של ציפי ברנד לשלב כוחות למען מטרה אחת ראויה והכרחית- להביא שינוי בעיר ששתינו כל כך אוהבות. אחרי 25 שנה, הגיע הזמן למנהיגות חדשה ואני מאמינה שיחד, בהנהגה משותפת נחזיר את תל אביב-יפו להוביל בכל התחומים ובעיקר נחזיר את העיר לתושביה. ציפי מביאה עימה ניסיון עשיר בתחום המוניציפלי, עשתה ותרמה רבות לעיר ולתושביה, והיא מגיעה עם תפיסת עולם וערכים שאנו חולקות – להציב את התושבים בראש סדר העדיפויות, להגן ולשמור מכל משמר על תל אביב-יפו כמבצר הליברליות, ולהצעיד אותה קדימה כמודל עירוני בכל תחומי החיים. שיפור איכות חיי התושבים הוא דבר הנדרש כאן ועכשיו ואני בטוחה שיחד נביא עבור תושבי תל אביב-יפו בשורה חדשה ועתיד טוב יותר".
ברנד מסרה: "אחרי 114 שנים, גם לתל אביב-יפו הליברלית שלנו מגיעה הנהגה אחרת: דמוקרטית, קשובה ומחוברת, כזאת שמחזירה את התושבות והתושבים לראש הפירמידה העירונית. התוכנית שגיבשתי על סמך ההיכרות המעמיקה עם אתגרי העיר בשנים האחרונות, ברנד 2030, מסמנת את אבני הדרך לפיתוח העיר כמרחב חיים אנושי ועדכני. אעשה הכל להמשיך לשמור על מעמד העיר כמגדלור הליברלי של מדינת ישראל, דרך ביזור סמכויות ובנקיטת יוזמה, אחרי שנים של טייס אוטומטי.
"אני מעריכה את אורנה ברביבאי על עשייתה הציבורית ומחוייבותה למנהיגות אחרת ולכן נעניתי לקריאתה להוביל יחדיו, רשימה משותפת שתקדם את העיר לעתיד טוב יותר, אני מאמינה שזה המקרה שבו אחת ועוד אחת שוות הרבה יותר לעיר ולתושביה".
ברנד נולדה וגדלה בתל אביב-יפו. דור רביעי בעיר. בת 53, אמא לארבעה. בעשור האחרון כיהנה כחברת מועצת תל אביב-יפו, וכארבע שנים כסגנית ראש העיריה, מחזיקת תיקי החינוך לגיל הרך, תיירות ועיר עולם (פיתוח וקשרים בינלאומיים). ברנד הובילה להקמת האגף לגיל הרך והמשפחות הצעירות בעירייה ולקידום תוכנית "עיר שווה" לשיוויון מגדרי. ברנד היא בעלת תואר במשפטים ובתקשורת מהאוניברסיטה העברית, זוכת מלגת תוכנית 'ניימן' באוניברסיטת הרווארד וממקימות חדשות 12. זוכת פרס האמי הבינלאומי והמגנוליה על סרטה ״גוגל בייבי״ (HBO).
ברביבאי הכריזה על ריצתה לראשות העיר מטעם מפלגת "יש עתיד" בה שימשה כמס' 2 וכחברת כנסת. לצורך כך בחרה להתפטר מכהונתה בכנסת. היא שימשה כשרת הכלכלה והתעשיה וכראש אכ"א בצה"ל, בתפקיד זה היתה לאשה הראשונה בדרגת אלופה בצבא. על תרומתה כפורצת דרך לנשים אף השיאה משואה. ביולי השנה הוענק לה אות אבירת איכות השלטון.

מנגד, ראש העיר המכהן רון חולדאי לא נותר חייב, ולאחר שגייס את אסף זמיר לפני מספר שבועות, הוא הודיע על ריצה משותפת עם סגנית ראש העיר חן אריאלי שמשובצת מספר שלוש ברשימתו. אריאלי הייתה עד לא מזמן חברה בסיעת 'רוב העיר', סיעה שבה היו חברים גם זמיר וברנד.
במטה חולדאי מדגישים כי לאורך השנים הובילה אריאלי כמה מהמאבקים הלהט"בים החשובים ביותר במדינת ישראל, כיו"ר לשעבר של האגודה למען הלהט"ב בישראל, וכיום יו"ר איגי. מי שגייס את אריאלי לפעילות מוניציפאלית היה אסף זמיר לפני כחמש שנים. אריאלי, פעילה חברתית ואקטיביסטית בתחומי הלהט״ב, נכנסה לרשימת ״רוב העיר״ והשניים רצו יחד לרשות ולמועצה.








