שוטרי בילוש מתחנת רהט, בשיתוף לוחמי הזרוע הדרומית של החטיבה לביטחון פנים במג"ב ויחידת "רקיע" של יואב, פשטו על מתחם בתים בשכונה 8 ברהט, שם תפסו אמצעי לחימה בלתי חוקיים, כולל נשק מסוג M16, מחסניות ותחמושת (20 דצמבר).
ארבעה תושבי המקום נעצרו לחקירה ובתום חקירתם הובאו שלושה מהם לבית משפט השלום בבאר שבע, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בשבוע (21 דצמבר).
החשודים הם:
סמי אבו מדיעם (35)
עז אל דין אבו מדיעם (19)
אמין אבו מדיעם (30)
לפי בקשת המעצר של המשטרה, החשודים חגגו שחרור של בן משפחתם מהכלא, ובמהלך החגיגות ביצעו ירי. לאחר מכן נתפסו בביתם הנשק והמחסניות.
נציגת המשטרה לא חשפה בדיון פרטים מהחקירה או את חלקו של כל אחד מהחשודים. מה שכן צוין הוא ששלושתם נעצרו יחד והנשק נתפס בחצר בית מגולגל בתוך מזרן.
לצד גביית עדויות, החוקרים אספו צילומי אבטחה, בעוד שהנשק ושתי המחסניות עם התחמושת הועברו לבדיקה במעבדות המשטרה בניסיון להפיק ממצאים פורנזיים.
סנגורם של החשודים, עו"ד סמיר אבו עאבד, הכחיש את המיוחס למרשיו. בין היתר טען הסנגור ביחס לאחד החשודים כי הוא מתגורר במקום, בעוד שלגבי שניים אחרים – האחד מרצה באקדמיה והשני אח מוסמך – טען שאינם מתגוררים במתחם אלא רק הגיעו לביקור.
השופטת מירב עמר כהן קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרם של החשודים עד 24 בדצמבר.









