רשימת החשודים וניסיון השוד בתיק הסוכן הסמוי "קינדר" של ימ"ר ירושלים

שתף כתבה עם חברים

הסוכן שהופעל בשנה האחרונה רכש 38 כלי נשק, בכלל זה אקדחים ורובי M16 * בבית המשפט נחשף כי אחד החשודים ניסה לשדוד אותו ולכן פעילותו מול אותו חשוד הופסקה כדי לא לסכן אותו

video
play-sharp-fill
בסרטון: פעילות מעצרים באבו גוש ובעיסאוויה
המשטרה מדווחת כי היחידה המרכזית של משטרת מחוז ירושלים הפעילה בשנה האחרונה סוכן סמוי נגד סוחרי אמצעי לחימה לא חוקיים במזרח ובעוטף ירושלים, באיו"ש ובצפון הארץ.
לפי המשטרה, הסוכן הסמוי שכונה "קינדר" הפליל עשרות סוחרי אמל״ח, ביניהם פלסטינים מיו"ש, מרביתם תושבי מזרח ועוטף ירושלים, וחלקם מהצפון ותושבי אבו-גוש. סוחר אמצעי הלחימה הצעיר ביותר שנעצר הינו בן 20 והמבוגר ביותר בשנות החמישים לחייו.

מהמשטרה נמסר כי "מדובר בסוחרים בכירים ומשמעותיים שלפי החשד סיפקו נשקים לכל דורש, כשחלקם שימשו לפעילות פלילית וחלקם גם שימשו לפי החשד לעבירות ביטחוניות".

במהלך הפעלת הסוכן הוא ביצע עשרות עסקאות שבהן נרכשו מסוחרי אמל"ח 38 כלי נשק, בהם 19 אקדחים מסוגים שונים ו-19 רובי סער מסוג M16, חלקם הוברחו לפי החשד מחוץ לגבולות ישראל. חלק מרובי הסער הוסבו מנשק "אייר-סופט" לנשק תקני שביכולתו להרוג.
העסקאות בוצעו במזרח ועוטף ירושלים, בשטחי יו"ש ובצפון, והאמל"ח נתפס לחקירה בימ"ר והועבר למיצוי פורנזי במעבדות הזיהוי הפלילי של המשטרה.

היום לפנות בוקר עברה החקירה לשלב הגלוי במבצע רחב היקף ומתוזמן, שבו השתתפו מאות שוטרים ולוחמים (5 ספטמבר).
במבצע השתתפו בלשי ימ"ר ירושלים, שוטרי המחוז, לוחמי מג"ב, כוחות ימ"מ, לוחמי יחידה 33 (הגדעונים), לוחמי ימ"ס, החטיבה הטקטית, כלבנים ועוד, בסיוע כוחות צה"ל. כל אלה פשטו על בתי המופללים במקביל ועצרו בבתיהם 32 חשודים בסחר באמל"ח, שהועברו לחקירה בימ"ר ירושלים.

בחיפוש שבוצע לפנות בוקר בבתיהם של חלק מסוחרי האמל"ח שנעצרו, נתפסו שלושה כלי נשק נוספים (M16 ושני אקדחים), נוסף על 38 כלי הנשק שנתפסו במהלך הפעלת הסוכן, ובסך הכל 41.
בנוסף נתפסו בפעילות המשטרתית מספר רכבים של הסוחרים, סמים, כסף מזומן ועוד.
לצד החקירה הפלילית, המשטרה צפויה לתפוס נכסים נוספים ורכוש במסגרת "תקיפה כלכלית" של החשודים.

נמסר כי בהמשך היום יובאו החשודים להארכת מעצרם בבית המשפט, במטרה למצות עמם את החקירה והדין.

מפכ״ל המשטרה, רנ"צ יעקב שבתאי, שיבח את מחוז ירושלים והימ"ר ירושלים על הובלת הפעילות ואמר: "הטיפול בעבירות הנשק הבלתי חוקי הוא בבחינת משימה לאומית, והמדיניות של משטרת ישראל בתחום זה הינה התקפית ויוזמת. הישגי משטרת ישראל במאבק בתחום האמל״ח הינם יוצאי דופן וכוללים תפיסות אמל״ח חסרות תקדים, מבצעי סוכן ומניעת הברחות. זוהי מלחמה בעבריינים חמושים, בארגוני הפשיעה, ובכל מי שמבקש לפגוע ולפגע. המבצע היום הוא אחד המבצעים האיכותיים שנחשפתי אליהם".

מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון תורג'מן, אמר הבוקר לאחר הפעילות: "מדובר באחת מהפעלות הסוכן המשמעותיות ביותר שהיו בשנים האחרונות במשטרה בכלל, ובמחוז ירושלים בפרט. זהו מבצע הסוכן השלישי שהסתיים השנה במחוז ירושלים, והשני בתחום האמל"ח ועבירות הנשק. חשיפת סוחרי הנשק הבכירים ביותר שיש ומעצרם, הינה פרי עמל של עבודה מורכבת, אינטנסיבית, נועזת, התקפית ויצרתית של ימ"ר ירושלים, ובפרט של הסוכן ומפעיליו. מלאכת המאבק בסוחרי האמל"ח רחוקה מלהסתיים, אבל ברור שכל כלי נשק שנתפס, לא ישמש לפגיעה ולהרג של חפים מפשע. מעצר סוחרי האמל"ח מרחיק מהרחוב ספקי נשק לא חוקי, שחלקו משמש לחיסולים פליליים וחלקו עלול לשמש גם לטרור. פעילות זו מהווה ציון דרך משמעותי, במאבק המתמשך שלנו נגד אותם עבריינים ונגד עבירות הנשק בחברה הערבית ובכלל. מאבק עיקש, נחוש ויום יומי, שמחייב אותנו לפעול בכל הכלים והאמצעים שברשותנו לשמירה על שלום הציבור ובטחונו".

כלי נשק שנתפסו במבצע (צילומים: דוברות המשטרה)

עדכון: מיהו הסוכן רשימת החשודים
לאתר "פוסטה" נודע כי הסוכן (38) הופעל החל מספטמבר 2022. מדובר באדם המוכר היטב למשטרה: לפני מספר שנים הוא הועמד לדין בתיק הלבנת הון בהיקף של מאות אלפי דולרים, שהועברו מאחת ממדינות המפרץ לישראל.
בדיונים להארכת מעצרם של החשודים בבית המשפט עלה התברר כי במהלך הפעלתו של הסוכן בוצע ניסיון שוד שלו ולכן פעילותו מול אחד החשודים הופסקה על מנת לא לסכן אותו ואת המשך הפעילות הסמויה.

העצורים שהובאו לבית משפט השלום בירושלים הם:
מחמד אבו עסב (35) מירושלים. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מעצרו הוארך עד 12 בספטמבר.
אבראהים אבו עסב (32) מירושלים. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח בארבע עסקאות נשק. מיוצג על ידי עורכי הדין שחר חצרוני  ושלי גבאי ממשרד נוי סננס שפרלינג וחצרוני. מעצרו הוארך עד 12 בספטמבר.

מוחמד סוויטי (29) מירושלים. חשוד בניסיון למכירת נשקים וניסיון לבצע שוד ביחד עם אחרים. הכיר את הסוכן משהות משותפת בכלא. כפי שצוין קודם לכן, הפעילות של הסוכן מול החשוד הזה הסתיימה בשלב מסוים בעקבות ניסיון שוד שהסתבך, על מנת לא לסכן את הסוכן. החשוד מיוצג על ידי עו"ד הרצל אברהם. מעצרו של החשוד הוארך עד 12 בספטמבר.

מוחמד דרוויש (34) מירושלים. חשוד בביצוע סחר בנשקים ואמל"ח. חשוד בארבע עסקאות של אקדחים, כאשר עסקה אחת הסתיימה בניסיון לביצוע עסקה: אקדח נמכר ב-35 אלף שקל, רובה M16 ב-74 אלף שקל ורובה נוסף ב-57 אלף שקל. מיוצג על ידי עו"ד רמי עותמאן. מעצרו הוארך עד 11 בספטמבר.
זיאד נמר (23) מירושלים. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח. לפי החשד היה מעורב בעסקה למכירת M16 תמורת 40 אלף שקל. מיוצג על ידי עו"ד יעקב ג'אבר. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.
מחמד אשרף נמר (45) מירושלים. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח. לפי החשד היה מעורב בעסקה למכירת M16 תמורת 40 אלף שקל. מיוצג על ידי עו"ד פיראס דראושה. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.

שאדי עמאר (39) מקלנדיה. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח, גניבת רכב וירי בנשק חם. חשוד בשתי עסקאות במסגרתן נמכרו כלי נשק – כל אחד ב-41 אלף שקל. באחת העסקאות נמכר גם רכב ב-8,000 שקל. מיוצג על ידי עו"ד איליא תיאודורי. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.

עבדה בואב (34) מאל בירה. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח וגניבת רכב. מיוצג על ידי עו"ד לאה צמל. מעצרו הוארך עד 9 בספטמבר.
מחמוד חלאיקה (32) מבית לחם. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד מוטי רפאלי. מעצרו הוארך עד 11 בספטמבר.
מחמד אלחילקאווי (26) מבית לחם. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מעצרו הוארך עד 11 בספטמבר.

מוחמד בדווי (29) מחברון. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד ריאד סואעד. מעצרו הוארך עד 11 בספטמבר.
מחמוד אלנג'אר (26) מחברון. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד מוניר ברהום. מעצרו הוארך עד 11 בספטמבר.
ג'אהד אבו מאדי (26) מחברון. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד עבד אל עזיז רג'בי. מעצרו הוארך עד 11 בספטמבר.

סעיד עוסמאן (21) מטמרה. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד אשרף חגאזי. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.
פאדי יאסין (40) מעראבה. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד לידאוי ואסם. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.
עמאר מוגאהד (33) מא-זעיים. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד פארס מוסטפא. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.

צאבר דגאמין (44) מרמאללה. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד מאהר חנא. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.
וואל גמל (36) מחברון. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד עומייר מריד. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.

מעצרו של אחד החשודים (צילום: משטרה)

עודי ג'מאל (30) מאל בירה. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד אשרף חסן. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.
מוחמד מוג'אהד (27) משועפאט. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד חאג מופיד. מעצרו הוארך עד 10 בספטמבר.

טארק אדריס (30) מכפר עקב. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד עותמאן. הוארך עד 11 בספטמבר.
עלאא גתית (40) מבית חנינא. חשוד בהחזקה וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד מוחמד חלאיילה. הוארך עד 10 בספטמבר.
רכאן ננידאל (25) מא-ראם. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד עאטף פרחאת.
שאדי רג'בי (30) מא-ראם. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. מיוצג על ידי עו"ד עיסר אבולהווא. הוארך עד 11 בספטמבר.

אחמד מהלווס (33) מכפר עקב. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח.
ראאד חמדאן (38) מענאתא. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. הוארך עד 10 בספטמבר.
צלאח אדין עבד אלג'ואר (30) מענתא. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח. הוארך עד 11 בספטמבר.

אבראהים קלאנאסי (31) מירושלים. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח בשתי עסקאות. מיוצג על ידי עו"ד אכרם אבולבדה. מעצרו הוארך עד 12 בספטמבר.
אמגד שאהין (32) מירושלים. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח בשלוש עסקאות נשק. המשטרה טוענת כי בעת מעצרו נזרקו עוד כלי נשק ומחסניות מביתו, ואותר חומר נפץ. מיוצג על ידי עו"ד אכרם חליחל. מעצרו הוארך עד 12 בספטמבר.
יעקוב אבו עסב (31) מאבו גוש. חשוד בהחזקת וסחר באמל"ח בארבע עסקאות נשק. מיוצג על ידי עו"ד מחמוד רבאח. מעצרו הוארך עד 12 בספטמבר.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *