
בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין במחוז תל אביב קבע שנה השעיה בפועל לעו"ד ג'ני חבשי, שלפני שלוש שנים פורסם בעניינה תחקיר בתוכנית "הצינור" בערוץ 13.
בתחקיר נטען כי עו"ד חבשי גבתה שכר טרחה של אלפי שקלים מלקוחות, חלקם קשי יום, על מנת לייצגם בתיקי תעבורה ואחרים, ונעלמה מבלי שסיפקה כל שירות משפטי ותוך גרימת נזקים משפטיים וכלכליים לכאורה ללקוחות בתיקים בהם היתה אמורה לייצג.
בנוסף תועדה חבשי מגדפת לקוחות וספקים.
ההליך בבית הדין המשמעתי עסק בתלונת לקוח אחד, אותו עו"ד חבשי ייצגה בתביעה אזרחית. מאחר שלא מילאה אחר הוראות בית המשפט – הלקוח שלה חויב בהוצאות בסך 1,500 שקל. בהמשך נמנעה עו"ד חבשי מלהתייצב לדיונים נוספים ולקיים החלטות נוספות של בית המשפט. בנסיבות אלה נמחקה התביעה והלקוח של חבשי חויב בהוצאות הנתבעת בסך כולל של 2,250 שקל עקב מחדלי עורכת דינו.
עו"ד חבשי ייצגה את הלקוח גם בתיק תעבורה בבית המשפט בבת-ים, אך לא התייצבה לדיון. בהיעדרה ובהיעדר הלקוח, בית המשפט הרשיע אותו וגזר עליו קנס.
עו"ד חבשי לא השיבה לפניות ועדת האתיקה, הקובלת, ולא לקובלנה בהתאם לחובתה לפי כללי לשכת עורכי הדין. היא התעלמה לחלוטין מההליכים נגדה בבית הדין המשמעתי וגם כאן לא התייצבה לדיונים.
הדיין עו"ד ניר פלסר שכתב את פסק הדין בעניינה, ציטט מדברי השופט מישאל חשין המנוח: "המזלזל במוסדות הלשכה – ניתן להעלות עליו כי באותה דרך של זלזול נוהג הוא גם בהקשרים אחרים, למשל כלפי לקוחותיו. תכונת האופי תכונה אחת היא, ולשכת עורכי הדין חייבת להגן על היחיד ועל הכלל מפני עורכי הדין שכך מזלזלים בזולת".
בית הדין קבע כי התנהלותה של עו"ד חבשי "מצדיקה השעיה בפועל וברף המחמיר". עם זאת, לנקבלת אין עבר משמעתי. לפיכך הדיינים – עו"ד יריב רונן (אב בית הדין), עו"ד פלסר ועו"ד אמיר ארבל כיטוב – קבעו כי עונש ההשעיה בפועל יעמוד על 12 חודשים, בנוסף לשנה השעיה על תנאי למשך שלוש שנים.
עוד הוטל על עורכת הדין לשלם פיצוי כספי בסך 10,000 שקל ללקוח שלה, המתלונן, וכן לשלם 20 אלף שקל הוצאות ללשכת עורכי הדין.
עו"ד חבשי מסרה בתגובה ל"פוסטה" כי לא קיבלה זימונים כדין ואינה מודעת לפסק הדין.









